Μπούκαραν πάνοπλοι σε νοσοκομείο για να συλλάβουν την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ!

1709
πάνοπλοι

Ένα πρωτοφανές, ασύλληπτο, σοκαριστικό όσο και προκλητικό για κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας μας περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου στην πολύπαθη Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου της Ελευσίνας “Θριάσιο”, εις βάρος της επιμελήτριας Β’ – ψυχιάτρου Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η πάντα ευγενής και αξιοσημείωτα προσηνής Αφροδίτη Ρέτζιου ζήτησε το αυτονόητο από αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ψυχικώς πάσχοντα, νοσηλευόμενου στην κλινική, δηλαδή να μην οπλοφορούν μέσα σε ένα εφημερεύον ψυχιατρικό τμήμα με άλλους… 30 νοσηλευόμενους ψυχικώς πάσχοντες.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου εξήγησε, μάλιστα, ότι η παράκλησή της εδράζεται τόσο στην ιατρική δεοντολογία όσο και στη σχετικά πρόσφατη τραγική εμπειρία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όταν αυτοκτονικός ψυχικώς πάσχων άρπαξε το όπλο φρουρού αστυνομικού και αυτοκτόνησε…

Κι όμως! Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στελέχη της ΟΕΝΓΕ, ο ένας φρουρός έσπευσε να καλέσει… ενισχύσεις και, έτσι, έφτασαν στο νοσοκομείο άλλοι… 5 πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, με απαίτηση να συλλάβουν την ψυχίατρο, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου!

Τελικά, μετά από την παρέμβαση του διοικητή του “Θριάσιου”, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έθεσε η Αφροδίτη Ρέτζιου

Πάντως, πέραν από την απαράδεκτη και σοκαριστική αντίδραση των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) εις βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου, και μάλιστα εν ώρα εφημερίας της, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έθεσε με τη στάση και τον λόγο της ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά την παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός ψυχιατρικών κλινικών, τη σκοπιμότητα της παρουσίας τους εντός των θαλάμων νοσηλείας, καθώς και το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ασφάλειας για τους νοσηλευόμενους ψυχικώς πάσχοντες, ορισμένοι εκ των οποίων πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό, αλλά ακόμη και από πολύ έντονες φοβίες, οι οποίες ενδέχεται να επιταθούν στο έπακρο στη θέα τόσο των αστυνομικών στολών όσο και των όπλων.

Επειδή το θέμα το οποίο έθεσε η Αφροδίτη Ρέτζιου είναι τόσο σοβαρό, αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία τις τυχόν αντιδράσεις από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας