Μπενουά Αμόν: Φιγιόν, Μακρόν, Λεπέν είναι όλοι «το κόμμα του χρήματος»

1713
Γαλλία

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, προσπάθησε την Κυριακή να δώσει νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον των κύριων αντιπάλων του.
Ο δημοσκοπήσεις αφήνουν τον Μπενουά Αμόν εκτός του δεύτερου γύρο των εκλογών, καθώς βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
«Όλα αρχίζουν σήμερα, όλα αρχίζουν με εσάς, όλα αρχίζουν από εσάς» είπε, φανερά συγκινημένος στους 20.000 υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.
Έπειτα από μία δυναμική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Αμόν συνάντησε δυσκολίες να διατηρήσει τη δυναμική της. Ελπίζει ότι αυτή η συγκέντρωση, στην οποία επιτέθηκε με δριμύτητα στους αντιπάλους του, θα τον βοηθήσει να αυξήσει τα ποσοστά του.
Ο Αμόν ζήτησε από το πλήθος να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας.
Έκανε επίσης πολλές ιστορικές αναφορές, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της διεθνούς κατάστασης και παρουσίασε «το όραμά του για τη Δημοκρατία και τη Γαλλία».
Απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά ο Αμόν υπερασπίστηκε μια Γαλλία «ανοιχτή, γενναιόδωρη, αλληλέγγυα, καινοτόμα». Χλεύασε για παράδειγμα τη λεγόμενη «ρήτρα Μολιέρου» με την οποία επιβάλλεται στους εργάτες στα δημόσια έργα να μιλούν γαλλικά και είπε ότι πρόκειται για μία «πρόταση της δεξιάς», την οποία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ έχει χαρακτηρίσει «υποκριτική».
«Και όλα αυτά για να γίνουμε αρεστοί σε ποιον; Στη Μαρίν Λεπέν» την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις εκλογές, προσέθεσε.
«Το κόμμα του χρήματος έχει υπερβολικά πολλούς υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές. Αυτό το κόμμα του χρήματος έχει πολλά ονόματα, πολλά πρόσωπα, ακόμη και πολλά κόμματα» είπε επίσης στρέφοντας τα πυρά του στον πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, τον υποψήφιο της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν.
Στην ομιλία του ο Αμόν επανέλαβε επίσης ορισμένα από τα κυριότερα σημεία του πολιτικού προγράμματός του, όπως είναι η εφαρμογή του καθολικού εισοδήματος που «συμφιλιώνει» τον άνεργο με τον εργαζόμενο και η νομιμοποίηση της κάνναβης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας