Μοσκοβισί για Τσίπρα: Τσάμπα τον φοβηθήκαμε!

2126
Μοσκοβισί

Στην αρχή φοβήθηκα, μέχρι που είδα πως όχι μόνο δεν δικαιολογούνταν κανένας φόβος, αλλά, αντίθετα, ο Τσίπρας πέτυχε να διαψεύσει κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το σαφές νόημα της δήλωσης του επιτρόπου της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.

Επί λέξει, ο Μοσκοβισί, αποκαλύπτει ότι “μετά τον φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και γενναίο άνθρωπο που πέτυχε να μεταστρέψει το λαό του. Αποκαλύφθηκε, πολιτικός άνδρας”. Και συμπληρώνει: “Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έγινε επικεφαλής μίας υπεύθυνης Αριστεράς, η συνεννόηση ήταν καλή. Ο Τσίπρας προτίμησε να κάνει ρεαλιστική πολιτική”.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Κι αν αυταπατάται -ή μάλλον κάνει πως αυταπατάται- σχετικά με τη μεταστροφή του ελληνικού λαού, δεν κρύβει την ικανοποίησή του από τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Τσίπρας στην ανακοπή των μεγάλων λαϊκών αντιδράσεων, που αποκορυφώθηκαν με το ιστορικό 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, για να ακολουθήσει η διάψευση, η απογοήτευση και η υποχώρηση. Που ο Μοσκοβισί και οι συν αυτώ, θα ήθελαν να εκληφθεί ως μεταστροφή.

Και ο Τσίπρας θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αναγνωρίζεται η δική του μεταστροφή. Από ηγέτη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε “ρεαλιστή” επικεφαλής μιας Αριστεράς “υπεύθυνης” έναντι των κέντρων απ’ όπου εκπορεύεται η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας