Μικροπολιτικός των “Νέων”: Ο Λαφαζάνης “διαγράφει” τη Λαϊκή Ενότητα

2851
λαφαζάνη

Με ένα “προκλητικό” αλλά ευρηματικό τίτλο, ο Μικροπολιτικός των “Νέων” του Σαββάτου 3/10  επιχειρεί με σχόλιο του να δώσει το στίγμα της νέας πορείας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα και πλέον χρόνο μετά τις εκλογές.

Πράγματι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως μας ενημερώνουν συνεργάτες του, μπροστά στο καταθλιπτικό πολιτικό κενό αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζει η χώρα, βρίσκεται σε προχωρημένες ζυμώσεις με φίλους και συναγωνιστές του από όλη την Ελλάδα για να συνιδρύσουν μια νέα ριζοσπαστική πολιτική κίνηση.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι συναγωνιστές του εκτιμούν ότι η σημερινή Αριστερά και φυσικά δεν εννοούν ως Αριστερά τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, με τα χαρακτηριστικά που έχει διαμορφώσει διεθνώς και στη χώρα μας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις των κοινωνικών μετασχηματισμών που έχει ανάγκη η εποχή μας. Η εκ βάθρων επαναθεμελίωση της Αριστεράς και η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής της αποκτά σήμερα μια κρίσιμη επικαιρότητα

Οι συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη τόνιζαν, πάντως, ότι αυτό που προέχει στη χώρα μας είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που θα βάλει στο επίκεντρο του τις ανάγκες της εθνικής ανεξαρτησίας, της  λαϊκής κυριαρχίας, της βαθιάς δημοκρατίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, μιας πολυδιάστατης οικονομικής, αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής και την προάσπιση της ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Οι ίδιοι συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη τόνιζαν ότι αυτός ο πολιτικός φορέας δεν θα απευθύνεται μόνο στους αριστερούς αλλά σε όλους τους πατριώτες, σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες που επιθυμούν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση  να αγωνιστούν για να απαλλάξουν την χώρα μας από την εξάρτηση, από ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο και μια ξενόδουλη, εν πολλοίς, διαπλεκόμενη ολιγαρχία, με στόχο την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας και την εκ νέου ίδρυση ενός παραγωγικού, αποδοτικού, τεχνολογικά σύγχρονου και αξιοκρατικού κράτους και δημόσιου τομέα για την ανάπτυξη και μια πρωτοπόρα και καινοτόμα παραγωγική οικονομία, με δικαιοσύνη και απασχόληση.

Αυτήν την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για αυτόν τον νέο φορέα, που μπορεί να γίνει καταλύτης ενός μεγάλου σύγχρονου μετώπου αντισυστημικών δυνάμεων και όπως κατέληγαν οι συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο το σχόλια του Μικροπολιτικού στα “ΝΕΑ”:

Ο Λαφαζάνης “διαγράφει” την Λαϊκή Ενότητα

Δεν τον ακούμε συχνά πια αλλά δεν παύει να είναι ένα πρόσωπο με ιστορική πορεία στην Αριστερά. Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο λόγος ο οποίος, όπως σας αποκαλύπτω σήμερα, δεν ανήκει πια στη Λαϊκή Ενότητα– που εν πολλοίς δημιούργησε– και τραβά, πλέον, μια δική του, αυτόνομη, πορεία . Το διαζύγιο είναι οριστικό μεν αλλά βελούδινο και μάλιστα διατηρεί δίαυλους επικοινωνίας με τους συντρόφους του κανονικά, οι οποίοι φυσικά τον στηρίζουν και στις γνωστές δικαστικές περιπέτειες που έχει ακόμα, για την δράση του κατά των πλειστηριασμών. Οι λόγοι που πήραν ξεχωριστούς δρόμους, άλλωστε, είναι καθαρά πολιτικοί, ζήτημα διαφορετικών προτεραιοτήτων. Θα φτιάξει νέο σχήμα; Ίδωμεν ίδωμεν. Προς το παρόν, είναι σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες του χώρου αυτού, με τις οποίες μοιράζεται τους προβληματισμούς του για τα θέματα που τον απασχολούν, τελευταία, τα εργασιακά και τα εθνικά θέματα.  Τα τελευταία, μάλιστα, τα συζητά πολύ τελευταία, μέσα από το πρίσμα μιας ανάγνωσης παραδοσιακά  αριστερής, πατριωτικής αντιιμπεριαλιστικής. Θα συνεχίσει επίσης, από ότι μαθαίνω, να παρεμβαίνει και να τοποθετείται δημόσια από τον ιστότοπο Iskra, τον οποίον διατηρεί μαζί με μια ομάδα στελεχών που εισφέρουν στην αρθρογραφία του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας