Μη αποδεκτή παραίτηση Θ.Ντόκου. Μητσοτάκης συμφωνεί ουσιαστικά με τις απόψεις του

1389
θ

Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον Θάνο Ντόκο, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού για όσα είπε περί Χάγης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό, παρ’ ότι ο Θάνος Ντόκος δεν ανασκεύασε τις δηλώσεις του και απλώς τόνισε ότι είναι άκαιρες και έχουν προσωπικό χαρακτήρα.

Ως γνωστόν ο Θάνος Ντόκος μίλησε για άλλη μια φορά για παραπομπή στη Χάγη της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς να θέτει ως προϋποθέσεις την αποδοχή της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ως βάση για την δικαστική κρίση και την παραίτηση της Τουρκίας από τις εμπρηστικές διεκδικήσεις της για “γκρίζες ζώνες” επί των νησιών του Αιγαίου.

Ο Θάνος Ντόκος έστειλε με αυτές τις τοποθετήσεις του ένα σαφές μήνυμα των υποχωρητικών προθέσεων του Κυρ. Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης, μήνυμα που απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα αφού ο Θάνος Ντόκος συνεχίζει να παραμένει αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να προσπερνά το θέμα λέγοντας ότι οι απόψεις του Θάνου Ντόκου ήταν προσωπικές.

Όλοι πλέον αντελήφθησαν ότι ο Θ. Ντόκος μένει ακλόνητος στη θέση του για τον απλούστατο λόγο ότι λειτουργεί ως “λαγός” και εκφράζει ουσιαστικά τις απόψεις του Κυρ. Μητσοτάκη και ενεργεί καθ’ υπόδειξή του προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ελληνοτουρκικές εξελίξεις.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι τις απόψεις του Θ. Ντόκου δεν υιοθετεί, όπως φαίνεται, μόνο η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα οι δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ αλλά και το ΜέΡΑ 25.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας