Μητσοτάκης: Όχι δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών

2406
Μητσοτάκης

Είναι εντυπωσιακό, αλλά ο διαπρύσιος αντίπαλος της Συμφωνίας των Πρεσπών, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι δεν θέλει δημοψήφισμα για την Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ (!), διότι δεν θεωρεί ότι είναι σωστό να γίνονται δημοψηφίσματα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αρκεί, κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη να αποφασίσει η Βουλή, παρότι στην συγκεκριμένη περίπτωση αναγνωρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται κατά της Συμφωνίας.

Στην ίδια συνέντευξη, επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, τότε προφανώς θα σεβαστεί, όπως οφείλει (!), είπε, την εθνική δέσμευση, παρότι αναγνωρίζει ότι η θετική ψήφος της Βουλής θα είναι σε διάσταση με την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές με όλα τούτα, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στέλνει από την SZ το μήνυμα προς το γερμανικό κατεστημένο πως η διαφωνία του με την Συμφωνία είναι καθαρά εικονική και καταγράφεται μόνο τυπικά για ψηφοθηρικούς λόγους και για τα μάτια του κόσμου.

Όχι ότι το Βερολίνο ανησυχούσε για την ευρωατλαντική νομιμοφροσύνη του Κυριάκου, αλλά ο τελευταίος έμφοβος έσπευσε να δώσει για καλό και για κακό τις εξετάσεις του. Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε, σκέφτηκε ο Κυριάκος.

Κ.Τ

ΥΓ: Παρά την εθνικιστική της δημαγωγία, την ίδια στάση θα τηρούσε, αν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, η «εθνικόφρων ακροδεξιά και οι ναζιστικές αποφύσεις της», που τώρα από κοινού θορυβούν. Οι μόνες δυνάμεις που πραγματικά, με αντινατοϊκούς και αντιιμπεριαλιστικούς όρους και με όρους προϋποθέσεων φιλίας και συνεργασίας ελεύθερων λαών, αμφισβητούν επί της ουσίας την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι οι αριστερές και προοδευτικές πατριωτικές και διεθνιστικές δυνάμεις αυτής της χώρας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας