Μητσοτάκης, ο καλός στρατιώτης Σβέικ των τραπεζών

1307
μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την μισή περίπου Κυβέρνηση, επισκέφθηκε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Δύσκολα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς κατά τη συνάντηση, ποιος είναι κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο ο Μητσοτάκης με την πολιτική συνοδεία του ή οι Τραπεζίτες.

Η εικόνα της συνάντησης ήταν θλιβερή και αναξιοπρεπέστατη για ένα δήθεν λαοπρόβλητο πρωθυπουργό. Δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι τύποι.

Και αυτό όχι μόνο γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης εκλιπαρούσε τους Τραπεζίτες να δεήσουν για να μειωθούν οι πρόσφατα υπεραυξημένες ληστρικές προμήθειες τους αλλά και γιατί αναγνώριζε, εκ των πραγμάτων, με τη συνάντησή του αυτή ότι οι Τράπεζες συναποτελούν ένα καρτέλ και ως τέτοιες τις αντιμετώπιζε.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης εντελώς μειωτικό και προσβλητικό για τον πρωθυπουργό μιάς χώρας: Οι τράπεζες θα αποφασίσουν αν και πότε θα μειώσουν κατά τι τη ληστεία τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο καλός στρατιώτης Σβέικ των Τραπεζών, Κυρ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να προσφέρει ως ανταμοιβή στις Τράπεζες για τις πρόσφατες υπεραυξήσεις στις προμήθειες τους ως δώρο μια τέταρτη, στην ουσία, ανακεφαλαιοποίηση, ύψους 10 δις ευρώ, ως εγγύηση για να τιτλοποιήσουν τα κόκινα δάνεια τους, εγγύηση που είναι πολύ πιθανό να πληρώσει εν μέρει ή εν όλω από την τσέπη του ο ελληνικός λαός.

Άραγε σε ποιες άλλες επιχειρήσεις έρχονται οι κυβερνήσεις να τους προσφέρουν διαχρονική προστασία με αμέτρητα δις ευρώ προκειμένου να ληστεύουν μάλιστα την οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, αυτό είναι το σημερινό διακομματικό σύστημα στη χώρα το οποίο την καταστρέφει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ανασάνει ο ελληνικός λαός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας