Μητσοτάκης: “Γκριζοποιεί” την Ανατολική Μεσόγειο-Βαπτίζει “διεκδικούμενες”τις ζώνες έρευνας του Oruc Reis!!!

1001
μητσοτάκης

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση στην πολιτική της δουλοπρέπειας απέναντι στη Γερμανία και στις ΗΠΑ και σε μια πολιτική “κατευνασμού” απέναντι στην Τουρκία, ακολουθεί μια πορεία συνεχών όλο και πιο επικίνδυνων υποχωρήσεων και παραχωρήσεων προς την Τουρκία και τα επιθετικά σχέδια της τελευταίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη καθυστέρηση ομολόγησε σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα σε 3 ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι είχε υπογραφεί κατά την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου “έγγραφη Συμφωνία” με την Τουρκία, για την αποκλιμάκωση της έντασης, την όποια, όπως γράφει, στη συνέχεια αθέτησε η Άγκυρα, χωρίς, όμως, ο πρωθυπουργός να αποκαλύψει το περιεχόμενο αυτής της Συμφωνίας!

Γιατί, λοιπόν, αυτή η μυστική διπλωματία, όταν, μάλιστα, ομολογείται  η ύπαρξη Ελληνοτουρκικής Συμφωνίας; Ποια “κουτοπόνηρα” παιχνίδια παίζονται ώστε με καθυστέρηση να ομολογείται μια Συμφωνία, της οποίας αποκρύπτεται το περιεχόμενο; Τι θέλει να κρύψει και ποιον να “προφυλάξει” τούτες τις κρίσιμες ώρες η κυβέρνηση;

Δυστυχώς, η “μυστική διπλωματία” έχει συνέχεια, αφού η κυβέρνηση αποκρύπτει ή λέει μισόλογα για τον ελληνοτουρκικό “τεχνικόδιάλογο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που διεξάγει με την Τουρκία, διάλογο στον οποίον η απομάκρυνση του Oruc Reis από προαπαιτούμενο γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης!

Τελεί υπό πανικό η κυβέρνηση;

Σε γκρίζες ζώνες, κατά Μητσοτάκη, οι θαλάσσιες έρευνες του Oruc Reis!

Ακόμα πολύ χειρότερα και με άκρως υπονομευτικό για τα εθνικά συμφέροντα τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει αυθαίρετα στο ίδιο άρθρο του ως “διεκδικούμενη“την περιοχή που αλωνίζει επί ένα μήνα τώρα το Oruc Reis και διεξάγει έρευνες συνοδευόμενο από τουρκικό στόλο.

Αναφέρει, λοιπόν, επί λέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια διερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει, ακόμα, οριοθετηθεί”.

Διεκδικούμενη, λοιπόν, η περιοχή από τον 28ο μέχρι τον 32ο Μεσημβρινό κατά τον κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για θανατηφόρα δήλωση, η οποία θα στοιχίσει πανάκριβα στη χώρα μας.

Είναι μια δήλωση που δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με όσα ισχυρίστηκαν μέχρι τώρα και συνεχίζουν να ισχυρίζονται οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ο επικεφαλής της Διπλωματίας της Ε.Ε Ζοζέπ Μπορέλ και τα οποία η Ελλάδα καυτηρίαζε και τώρα ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, υιοθετεί.

Ως συνέπεια  των απαράδεκτων τοποθετήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, “δικαιολογημένα” ισχυρίζονται από πλευράς Τουρκίας ότι με τις έρευνες του Oruc Reis δεν καταπατούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Το πολύ πολύ μπορεί να κατηγορηθούν ότι δεν ακολουθούν το διεθνές δίκαιο και διεξάγουν έρευνες σε “αμφισβητούμενα” ύδατα.

Δυστυχώς, μεγαλύτερο “δώρο” δεν θα μπορούσε να γίνει προς την Τουρκία, ιδιαίτερα σε τούτη την πολύ κρίσιμη συγκυρία.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας