Με MAT-δακρυγόνα ξεκίνησαν τα έργα στη Χίο. Κατασχέθηκαν μολότωφ και ρουκέτες

860
έργα

Ξεκίνησαν τα έργα στη θέση «Κρητικός Λάκος – Ψείρα», με στόχο την κατασκευή κλειστού κέντρου φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Χίο. Κατασχέθηκαν δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Mε βίαιες επιθέσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου-φυλακής αιτούντων άσυλο στη Χίο.

Μηχανήματα έργου του στρατού, τα οποία έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας στο νησί, ξεκίνησαν με την “προστασία” των ΜΑΤ τις εργασίες στην τοποθεσία «Κρητικός Λάκος – Ψείρα», η οποία έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ωστόσο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων, οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την έναρξη των έργων, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωράει σε χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα, ενώ προέβησαν στην κατάσχεση 63 βομβών μολότοφ και 16 ρουκετών.

Ίδιο το σκηνικό αστυνομικής βίας και δακρυγόνων και στη θέση Καράβα στη Λέσβο, όπου από τα ξημερώματα λαμβάνουν χώρα «οδομαχίες» μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, με τους τελευταίους να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχουν στήσει οδοφράγματα, με στόχο την αποτροπή της έναρξης των έργων.

Η αστυνομική βία στα δύο νησιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, όταν αποβιβάστηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς και μηχανήματα έργου.

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τις εξόδους του λιμανιού, με την αστυνομία να «απαντά» με χρήση χημικών προκειμένου να απωθηθούν οι διαμαρτυρόμενοι.

 

Οι περιοχές επίταξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο – Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας