Με εξώδικα επιχειρούν να σταματήσουν τον αγώνα του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ

1810
εξώδικα

Εξώδικα-καρμπόν στα μέλη του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ έστειλε η εργοδοσία, σε μια προσπάθεια να τα τρομοκρατήσει και να σταματήσει τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιεί, στο πλαίσιο του αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση για ΣΣΕ, με ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών, και μέτρα ασφαλείας στο χώρο δουλειάς.

 

Για το λόγο αυτό, για την υπογραφή ΣΣΕ δηλαδή, πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο 22 Ιούνη στάση εργασίας, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, και την Κυριακή 23 Ιούνη στάση εργασίας, από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Τη Δευτέρα 24 Ιούνη, όπως τους έχει ανακοινώσει η εργοδοσία, βγαίνουν όλοι σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο, ο αγώνας των εργαζομένων δε σταματά εκεί, καθώς έχουν ξεκαθαρίσει ότι από την Τρίτη 25 Ιούνη θα βρίσκονται καθημερινά έξω από το εργοστάσιο.

 

Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:

Τις εκδικητικές και εκφοβιστικές απόπειρες και πρακτικές της εργοδοσίας, η οποία μέσω του τοπικού διευθυντή και της υπεύθυνης του γραφείου προσωπικού, προσπαθούν να κάμψουν τις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση ικανοποιητικής ΣΣΕ, μετά από 10 χρόνια στερήσεων και εντατικοποίησης της εργασίας,με συνέπεια τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα και την εμφάνιση εργασιακών ασθενειών, απόρροια και της εισόδου υπεργολαβιων και της πρακτικής εσωτερικού ομιλικου δανεισμού,

Την επιστράτευση της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μας επαναφέρει στην τάξη,και οι ωμές απειλές στο Δ.Σ. για προσωπική οικονομική εξοντωση, θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές της ελληνικής ιστορίας

Φανερώνουν δε το μέγεθος της απονομιμοποίησης που αντιμετωπίζουν στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η συνέχιση τέτοιων ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ πρακτικών εκφοβισμού ατσαλώνει περισσότερο το συναδερφικό μας φρόνημα, και την αποφασιστικότητα μας για την υπογραφή της ΣΣΕ που είναι ο στόχος μας, ό,τι και να γίνει!

Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και η όλο και μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του πανελληνίου, για την εργασιακή και μισθολογική μας πραγματικότητα, θα εξελιχθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, με οποίες απειλές και διασπορά ψευδών ειδήσεων για «επαρκή ενημέρωση και κατανόηση από το σωματείο», όσα αναφέρονται ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

Και θα είμαστε στους δρόμους, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, μέχρι να δικαιωθούμε!

Καλούμε τα τοπικά μέσα, αλλά και όποιον άλλο είναι οπαδός της αλήθειας και του δικαίου, συμπαραστάτη στον αγώνα μας!

Η αλληλεγγύη το όπλο μας. Ο αγώνας μας μονόδρομος!

Τα εξώδικα-καρμπόν

Οι θυγατρικές της ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΡΛΙΚΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΜΑΤΩΝ ΑΒΕ και η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε., μπήκαν κι αυτές στο παιγνίδι τρομοκράτησης των εργαζομένων και του Σωματείου, αποστέλοντας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξώδικα, που είναι καρμπόν (μόνον το όνομα της εταιρείας αλλάζει και οι δραστηριότητές τους στα δύο δικόγραφα, όλα τα άλλα, από την αιτιολογία μέχρι τις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς… ίδια!). Οι δύο εταιρείες, λοιπόν, χαρακτηρίζουν «παράνομες ενέργειες και πρακτικές» το δικαίωμα των εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις και να διεκδικούν, και τα απειλούν ουσιαστικά με οικονομική εξόντωση, μέσω της αστικής δικαιοσύνης, για την οικονομική ζημία, όπως ισχυρίζονται, που έχουν.

 

Με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή και παραμένει δίπλα τους. Απαιτεί από την εργοδοσία να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας, που το χρησιμοποιεί εκδικητικά ως όπλο για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και την ενότητα των εργαζομένων, που καθολικά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όπως επίσης απαιτεί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για ΣΣΕ, με αυξήσεις-ανάκτηση των απωλειών τους, και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας