Με εντολή Πούτιν ο Ρώσος πρωθυπουργός στην Ελλάδα για 200-χρόνια Επανάστασης

678
Με εντολή Πούτιν ο Ρώσος πρωθυπουργός

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου μέσα στις συνθήκες που δημιουργεί ο κορονοϊός. Παρότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραβρεθεί καθώς δεν πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ταξίδια στο εξωτερικό, έδωσε εντολή για υψηλή εκπροσώπηση στους ελληνικούς εορτασμούς.

Ξένοι ηγέτες κυρίως των δυνάμεων που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έχουν προσκληθεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Sputnik, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα κατόπιν προσωπικής εντολής του Ρώσου προέδρουΒλαντίμιρ Πούτιν. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό και η συμμετοχή του σε διεθνείς εκδηλώσεις τη χρονιά αυτή γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο δεν έχει κρύψει ότι οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Πούτιν γίνονται για προληπτικούς λόγους. Μόλις πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος άρχισε να επισκέπτεται άλλες περιφέρειες. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, «τα προληπτικά μέτρα ελήφθησαν και, ας πούμε, ότι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της επιδημιολογικής ασφάλειας, επιτρέπουν ο πρόεδρος να κινείται πιο ενεργά στις περιφέρειες».

Στις 24 και 25 Μαρτίου η επίσκεψη Μισούστιν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik,ο Μισούστιν θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 24 και 25 Μαρτίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ έχει προγραμματιστεί και διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα προβλέπει την ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας στις 24 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει το δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 25 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία και θα μεταδοθεί τηλεοτπικά.

Μακρόν και Κάρολος έρχονται στην Αθήνα

Οι πρώτοι προσκεκλημένοι που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Οι προσκλήσεις αφορούν και τις πρώτες κυρίες-συζύγους των προσκεκλημένων, όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αρχηγών κρατών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, η παρουσία αυτών των ηγετών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς τα κράτη που εκπροσωπούν διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας