Μεντβέντεφ: Η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει τον NordStream2

575
μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Νμτίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει ρυθμίσεις όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 «μοιάζουν» ως απόπειρα να αναγκάσουν τη Ρωσία να εγκαταλείψει το έργο, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
«Η προσέγγιση μας όσον αφορά την κατασκευή του εν λόγω έργου δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής: δεν είναι ένα πολιτικό εργαλείο, είναι ένα σύνηθες εμπορικό έργο, που θα εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Interfax.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) αναφερόμενος στις νέες αμερικανικές κυρώσεις, όπως μετέδωσε το Ria Novosti, είπε ότι ορισμένες διατάξεις του νόμου περί κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θέσπισαν οι ΗΠΑ, έχουν ως στόχο να προωθήσουν στην Ευρώπη το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι «αν τελικά υιοθετηθούν ορισμένα εργαλεία του νόμου αυτού (για τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας), αυτό θα πλήξει πρωτίστως τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τα συμφέροντα των πολιτών της ΕΕ, θα δημιουργηθεί ένταση στις αγορές τρίτων χωρών, γιατί δεν θα υλοποιηθούν τα νέα έργα, ενώ μπορεί να υπάρξουν κάποιες άλλες αλλαγές, ακόμα και στις τιμές».
Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ, είπε ακόμη ότι «ο νόμος αυτός μετατρέπεται σε κάποιο βαθμό σε εργαλείο ανταγωνισμού για να προωθηθεί το αμερικανικό LNG στην ευρωπαϊκή αγορά και μάλιστα κατά παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού» και προσέθεσε ότι «αυτό είναι κάτι που δυσαρεστεί πολλούς επιχειρηματίες της ΕΕ αλλά και ορισμένους πολιτικούς της».
Σημ. Iskra: Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό σχιστολιθικό LNG σχεδιάζεται να περάσει στην Ευρώπη μέσω του πλωτού σταθμού της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια μέσω των αγωγών TAP και IGB, σύμφωνα με όσα διαμείφθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την πλήρη παράδοσή του στις τελευταίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας