Μεγαλειώδης πορεία χιλιάδων Κούρδων και αλληλέγγυων: Έξω η Τουρκία από Κουρδιστάν

    1676
    sdr_soft

    Μεγάλη συγκέντρωση Κούρδων και αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12/10 το απόγευμα στα Προπύλαια.

    Μετά την συγκέντρωση  ακολούθησε μεγαλειώδης και πολύ μαχητική πορεία πολλών χιλιάδων, στην κορυφή της οποίας ήταν οι διαμένοντες στην Αθήνα Κούρδοι και ακολουθούσαν αριστερές προοδευτικές αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και πλήθος πολιτών.

    Κατά την διάρκεια της πορείας την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα στα κουρδικά και στα ελληνικά ενάντια στον Ερντογάν, ενάντια στην βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Συρία και ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενώ οι διαδηλωτές απαιτούσαν να φύγει η Τουρκία από τη Συρία και το Κουρδιστάν, την ελευθερία των Κούρδων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

    Η πορεία κατευθυνόταν προς την τουρκική πρεσβεία αλλά τα ΜΑΤ και οι κλούβες, “προστατεύοντας”την τελευταία έκοψαν την πορεία στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης, όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες. Μέρος της πορείας συνέχισε προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

    Πετυχημένη συγκέντρωση και μεγάλη πορεία Κούρδων και αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν και τουρκική σημαία.

    Παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες ιδιαίτερα επιτυχημένες και δυναμικές, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών του κόσμου, όπου οι Κούρδοι και οι λαοί της ανθρωπότητας έστειλαν από παντού μηνύματα αντίστασης, δικαίωσης και νίκης των Κούρδων της Ροζάβα.

    Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την νίκη φώναζαν Κούρδοι και Έλληνες. Αν οι Κούρδοι εγκαταλειφθούν και συντριβούν, την ίδια και χειρότερη εγκατάλειψη αναμένει στη συνέχεια Κύπριους – ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους και τον ελληνικό λαό.

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας