Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια-Ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

655
Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια από ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητικές οργανώσεις.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε αυτό θα συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών», τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, αλλά και στην ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας». «Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρει επίσης η ΟΛΜΕ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού. Όπως τονίζει, «δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας