Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Δακρυγόνα και χημικά κατά των φοιτητών

1410
συλλαλητήριο

Μεγάλο και πολύ μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή Δασκάλων, Καθηγητών της Ακαδημαϊκής κοινότητας και ιδιαίτερα φοιτητών.

Τη δική τους απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έδωσαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Αιχμή της κινητοποίησης τα νέα εμπόδια που βάζει στις σπουδές των φοιτητών, η ακόμα πιο μεγάλη σύνδεση της «αξιολόγησης»με τα κριτήρια της αγοράς με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, η «αυτονόμηση» τους για την αναζήτηση χορηγών- επενδυτών ώστε να καλύψουν και τις στοιχειώδεις λειτουργίες τους, αλλά και η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.

Επίσης στο επίκεντρο της κινητοποίησης, βρέθηκε και το απαράδεκτο άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία του πτυχίου και προχωρώντας ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Στάσεις εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Μπροστά στη Βουλή προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τα ΜΑΤ που έσπευσαν να εμποδίσουν και να ρίξουν βροχή δακρυγόνων και χημικών στη φοιτητική πορεία που προσέγγιζε στη Βουλή.

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/474973883153168/?t=0

IMG_3193
IMG_3199

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας