Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων συνταξιούχων. Δεν αντέχουμε! Φτάνει πια!

3934
ΕΝΥΠΕΚΚ

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με χιλιάδες συνταξιούχους πραγματοποιήθηκε το πρωί από την Πλ. Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Στην πρώτη γραμμή η αστυνομία έχει τοποθετήσει, όπως και τις προηγούμενες φορές, σε ανάλογες συγκεντρώσεις, γυναίκες αστυνομικούς.
Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, άλλα και στο φορολογικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η 5η χρόνια χωρίς δώρο Πάσχα και αντί αυτού, έρχονται μειώσεις.
Πιο συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην προωθούμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου που θα προκύψει στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Οι συνταξιούχοι απαιτούν άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα την αποκατάσταση των συντάξεων και την εξολοκλήρου δημόσια και δωρεάν  Υγεία.
«Σφίγγουμε από εδώ, σφίγγουμε από εκεί για να αντεπεξέλθουμε… προσπαθούμε, έχω χάσει τα δυο τρίτα της σύνταξης μου», λέει συνταξιούχος του ΟΣΑ.
«Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για όλους του συνταξιούχους, όλο μας κόβουν τις συντάξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά συνταξιούχος πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
«Πετάγαμε 35χρόνια και τώρα δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε… ήμουν χειριστής αεροσκαφών στην Ολυμπιακή», είπε ένας άλλος συνταξιούχος.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας Στάθη Λεουτσάκο, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Δούκα και Γιάννη Τόλιο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Χρήστο Παπαδέα και Βασίλη Πριμηκήρη.
poreia sintaksiouxoi
poreia sintaksiouxoi 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας