Μεγάλη και μαχητική η πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλεξ. Γρηγορόπουλου

1831

Μεγάλη, νεανική και μαχητική ήταν η πορεία που ξεκίνησε σήμερα γύρω στις 7 μ.μ από τα Προπύλαια με κατάληξη τη Βουλή και στην οποία συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου και πλήθος ανένταχτων, ριζοσπαστικοποιημένων και προοδευτικών πολιτών και νεολαίας.

Στην πορεία κυριαρχούσαν συνθήματα κατά του αυταρχισμού της αστυνομοκρατίας, της καταστολής και επαναλαμβάνετο, μεταξύ των άλλων, το σύνθημα”ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη“, ενώ όλη διαδρομή και οι γύρω δρόμοι ήταν κατακλυσμένοι από σιδερόφρακτες διμοιρίες ΜΑΤ και υπεράνω των διαδηλωτών πετούσαν ελικόπτερα και drones παρακολούθησης σε μία πρωτοφανή σε αριθμό και εξοπλισμό αστυνομική επιχείρηση ενάντια σε μια ειρηνική πορεία.

Μεγάλες σε όγκο και παλμό πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Μετά το πέρας των πορειών σημειώθηκαν μικροεντάσεις στα Εξάρχεια, τα ΜΑΤ έριξαν βροχή δακρυγόνων στην Πάτρα, ενώ αστυνομικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη

 

ptr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας