Μεγάλη διαδήλωση-χιλιάδες άνθρωποι, με απόσταση, στο Τελ Αβιβ εναντίον Νετανιάχου

1265
νετανιάχου

Με μάσκες προστασίας και ντυμένοι κυρίως στα μαύρα, διαδηλωτές κράτησαν τα δύο μέτρα της απόστασης, πραγματοποιώντας μια μαζική συγκέντρωση οργής «για να σωθεί η δημοκρατία» στο Ισραήλ.

Πάνω από 2000 άτομα διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, μετά από κινητοποίηση μέσω Facebook από το λεγόμενο κίνημα των «μαύρων σημαιών» και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Yitzhak-Rabin. Ευλαβικά κράτησαν τις αποστάσεις μεταξύ τους για να προστατευθούν από την πανδημία του κορoνοϊού, η οποία μόλυνε πάνω από 13 000 άτομα στο Ισραήλ και σκότωσε 172 ανθρώπους.

Aκόμα και γονείς με παιδιά συμμετείχαν στη διαδήλωση / Φωτογραφία: Aκόμα και γονείς με παιδιά συμμετείχαν στη διαδήλωση / Φωτογραφία: ΑΡ
Η διαδήλωση είχε κυρίως στόχο να αντιτεθεί στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ του Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ, απευθύνθηκε έκκληση να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός Μπιέντζαμιν Νετανιάχου, στον οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις διαμαρτυρήθηκαν οι διαδηλωτές / Φωτογραφία: ΑΡ Κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις διαμαρτυρήθηκαν οι διαδηλωτές / Φωτογραφία: ΑΡ
Οι διαδηλωτές έφεραν πανό με την φωτογραφία του Νετανιάχου που έγραφε «Πρωθυπουργός του εγκλήματος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Μπίμπι πήγαινε στο σπίτι σου» και «Νετανιάχου παραιτήσου».

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση / Φωτογραφία: APΜαζική ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση / Φωτογραφία: ΑΡ
Η διαδήλωση στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνεται μετά από την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νετανιάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας