Μεγάλη απεργία 48.000 εργαζομένων στη General Motors

787
motors

Απεργία πραγματοποιούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής περίπου 48.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία General Motors, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρείας κατά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την απεργία προκήρυξε το συνδικάτο των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία United Auto Workers (UAW), καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους.

Η διεύθυνση της GM εξέφρασε τη λύπη της που το UAW «επέλεξε την κήρυξη απεργίας», εκτιμώντας ότι παρουσίασε «μια ισχυρή πρόταση» για νέα σύμβαση εργασίας.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των διεκδικήσεων του συνδικάτου και των προτάσεων της διεύθυνσης για τους μισθούς, τα επιδόματα, το καθεστώς των μη μόνιμων εργαζομένων και την ασφάλεια εργασίας παραμένουν μεγάλες, εκτίμησε ο Τέρι Ντάιτς, αντιπρόεδρος του UAW, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις.

Οι συζητήσεις αυτές ξεκίνησαν τον Ιούλιο και πλέον έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτή είναι η πρώτη τόσο μεγάλη απεργία που πραγματοποιείται στην GM εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

Η προηγούμενη κινητοποίηση χρονολογείται το 2007, όταν 73.000 εργαζόμενοι σε περισσότερα από 80 εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν σταματήσει να εργάζονται για δύο ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας