Μεγάλη αντεπίθεση από τις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ(LNA): Ανεκατέλαβαν την πόλη Al-Asaaba’a!

1468
νεκροί
Ο Άσαντ συγκεντρώνει δυνάμεις για στρατιωτική αποστολή στο πλευρό του LNA(Χ. Χαφτάρ)

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει αρχίσει να γυρίζει σε βάρος του φιλότουρκου καθεστώτος Σάρατζ και της Τουρκίας. Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν επιδοθεί σε ευρεία επιτυχή αντεπίθεση η οποία μέχρι στιγμής σημειώνει επιτυχίες και μπορεί να αλλάξει ριζικά το σκηνικό στη Λιβύη, σε μια φάση όπου οι ΗΠΑ αναμειγνύονται ενεργά σε αυτή τη χώρα στο πλευρό της Τουρκίας, επικαλούμενες ως άλλοθι την ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στη Λιβύη και τη συμμετοχή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις του LNA στο στρατό του Χαφτάρ.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, απελευθέρωσε την παραθαλάσσια πόλη Al-Asaaba’a, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον  στρατιωτικών στόχων του Σάρατζ στην πόλη Jabal Gharyan.

Ο λιβυκός λαός βγήκε στους δρόμους και υποδέχτηκε τις στρατιωτικές δυνάμεις!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1267395555606564866?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267395555606564866%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FLNA2019M2Fstatus2F1267395555606564866widget%3DTweet

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμμαχος της Ανατολικής Λιβύης στον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, συγκεντρώνει μαχητές στην περιοχή Deir Ez-Zor, για να πολεμήσουν εναντίον των πολιτοφυλακών , των μισθοφόρων τζιχαντιστών και των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές ότι μαχητές της θρυλικής ταξιαρχίας Al Quds  θα μεταβούν στη Λιβύη. Η ταξιαρχία αποτελείται από Παλαιστίνιους πρόσφυγες, οι οποίοι πολέμησαν μαζί με τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις ενάντια  στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Δύσης στη Συρία!

Αυτή τη στιγμή, αεροπορικές επιδρομές τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών χτυπούν τις δυνάμεις του LNA στην πόλη Al-Asaaba’a.

Fake news: Ρώσοι μισθοφόροι στο στρατόπεδο Γιαρμούκ!

Υποστηρικτές της Κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν λίστα με “ονόματα” Ρώσων μισθοφόρων.

Κοιτάζοντας προσεκτικά τα ονόματα, διαπιστώνουμε ότι είναι όλα Αραβικά.

Για παράδειγμα ένα από τα ονόματα της λίστας, Shadi Ali Khalil [شادي علي خليل] στα Αραβικά μεταφράστηκε, “ρωσοποιήθηκε”,  με το όνομα  Khalil Shadi “Alievich”(το Ali συγκεκριμένα έγινε Alievich).

Με αυτόν τρόπο, προσπαθούν να αποκρύψουν την εξάρτηση της φιλότουρκης κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, από ξένες μισθοφορικές δυνάμεις και από τον κατοχικό στρατό της Τουρκίας, υπερβάλλοντας όσο αφορά την παρουσία της Wagner στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας