Μεγάλη Αμερικάνικη απόβαση στην Αλεξανδρούπολη-Η Ελλάδα αιχμή στο ψυχρό πόλεμο

852
Μεγάλη Αμερικάνικη απόβαση στην Αλεξανδρούπολη-Η Ελλάδα αιχμή στο ψυχρό πόλεμο

Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν και άλλα πλοία που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό αλλά και προσωπικό – Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Tην αξία και τον στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς πτητικών μέσων και ειδικότερα ελικοπτέρων του Αμερικανικού Στρατού, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο λιμάνι της Θράκης.

Η μεταφορά αυτών των τεράστιων εξοπλισμών έχει ως αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση της ψυχροπολεμικής περικύκλωσης της Ρωσίας με ενίσχυση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στις γειτονικές με τη Ρωσία Δυτικές χώρες. Η Ελλάδα παίζει στρατηγικό ρόλο σε αυτό το βρώμικο νεοψυχροπολεμικό παιχνίδι σε βάρος μιας χώρας με την οποία η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα και αντίθετα μπορεί να βρει συνδρομή για τη στήριξη των εθνικών της θεμάτων.

Το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, το Ro-Ro Carrier «ARC Independence», κατέπλευσε το Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από εκείνη την ημέρα ξεφορτώνει προσωπικό των αμερικανικών στρατευμάτων αλλά και ελικόπτερα. Η νέα αμερικανική… απόβαση στην Αλεξανδρούπολη γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αtlantic Resolve» του Αμερικανικού Στρατού.

Δηλαδή της ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και της επιστροφής αντίστοιχων στρατευμάτων από τις παραπάνω περιοχές στις ΗΠΑ. Γι’ αυτή τη γιγαντιαία μεταφορά προσωπικού και οπλικών συστημάτων που γίνεται κάθε εννέα μήνες οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει την Αλεξανδρούπολη. Και αυτό φανερώνει τη γεωστρατηγική αξία του ακριτικού λιμανιού. Μάλιστα, φέτος η μεταφορά ελικοπτέρων θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, αφού περισσότερα από 120 ελικόπτερα και περίπου 1.000 οχήματα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφερθούν στην Ευρώπη.

Παρουσίες

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να βρεθούν μεθαύριο ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρεσβευτής και τοποτερητής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να δουν από κοντά την επιχείρηση ανάπτυξης των αμερικανικών δυνάμεων και τη στενή συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα φτάσουν και άλλα αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό αλλά και προσωπικό.

Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Τότε δηλαδή αναμένεται να έχουν τελειώσει τόσο οι αφίξεις των αμερικανικών οπλικών συστημάτων όσο και οι αποστολές τους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Αντίστοιχα όμως αναμένεται να σταλούν και οχήματα και οπλικά συστήματα από τις παραπάνω χώρες για να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας