Μαθητές: Συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια-Συμμετοχή της ΟΛΜΕ

442
μαθητές

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στα Προπύλαια, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί και η ΟΛΜΕ, η οποία κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00, δηλώνοντας: «Μαζί με τα παιδιά μας παλεύουμε για σύγχρονα δικαιώματα! Δεν δεχόμαστε η νέα γενιά να ξεχάσει τι σημαίνει δωρεάν παιδεία, ασφάλιση, ωράριο, αξιοπρεπής ζωή!».

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά το τελευταίο διάστημα και σημειώνει: «Αγωνιζόμαστε μαζί γιατί δεν δεχόμαστε η εκπαίδευση να γίνει ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, δεν δεχόμαστε το σχολείο της αδιοριστίας, των χιλιάδων κενών και ελλείψεων, το σχολείο-εξεταστικό κέντρο που θα πετά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δρόμο. Μαζί με τους μαθητές παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς».

Παράλληλα, καταδικάζει τα φαινόμενα του αυταρχισμού, «της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και την προσπάθεια ποινικοποίησης που παρατηρείται από ορισμένους διευθυντές ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών και των γονιών τους. Τακτικές που αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός είναι το απαραίτητο εργαλείο για να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες επιλέγουν να παρέχουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και άλλων μεγάλων δυνάμεων, και για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα μειώνουν τις δαπάνες για το δημόσιο σχολείο!».

«Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας! Η μάχη είναι απέναντι στον κοινό αντίπαλο που τσακίζει τις ζωές όλων μας! Τη Δευτέρα, 12.00, στα Προπύλαια ενωμένοι παλεύουμε για το μέλλον μας!», καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των μελών της στη μαθητική κινητοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας