Μαδούρο: Σχέδιο ανάπτυξης στρατού στα σύνορα με Κολομβία

1474

Την επεξεργασία σχεδίου για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Κολομβία ζήτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε συνάντησή του με την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση.

Ο πρόεδρος Μαδούρο ζήτησε από τον στρατό να ετοιμάσει ένα “ειδικό σχέδιο ανάπτυξης”  στα σύνορα με την Κολομβία που εκτείνονται σε 2.200 χιλιόμετρα. Όπως είπε, θέλει να αξιολογήσει “ποιες νέες δυνάμεις” απαιτούνται ώστε το σύνορο αυτό “να είναι απαραβίαστο, αήττητο και απλησίαστο”.

“Δεν υπερβάλλω. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσαν στον Λευκό Οίκο πολεμικά σχέδια κατά της Βενεζουέλας”, πρόσθεσε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Κολομβίας στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη. Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι εξετάζει “όλες τις επιλογές” για τη διευθέτηση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Την Παρασκευή ο Ιβάν Ντούκε ανέβασε τους τόνους κατά του Μαδούρο συνομιλώντας με τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Μαδούρο επανέλαβε χθες την άρνησή του να επιτρέψει να εισέλθουν τα “ψίχουλα της σάπιας τροφής”, όπως χαρακτήρισε τη λεγόμενη “ανθρωπιστική βοήθεια”. “Είναι παγίδα, μια χονδροειδής απάτη, κάνουν ένα σόου με τη σάπια και μολυσμένη τροφή“, ανέφερε σε ομιλία του στη Σιουδάδ Μπολίβαρ, στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος Μαδούρο διαψεύδει ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και επιρρίπτει τις ευθύνες για τις ελλείψεις στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Καράκας. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνησή του θα διανείμει επισιτιστική βοήθεια σε έξι εκατομμύρια οικογένειες και ότι αγόρασε 933 τόνους ιατρικού υλικού από την Κίνα, την Κούβα και τη Ρωσία, τους συμμάχους της χώρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας