Μαδούρο: «Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση»

1649
maduro

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή πως, «έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών» μεταξύ αντιπροσώπων της κυβέρνησής του και της αντιπολίτευσης, οι δύο πλευρές βρίσκονται «κοντά» σε μια συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης.
«Είμαστε πολύ κοντά (σε μια συμφωνία) (…) Καταφέραμε να στήσουμε και πάλι ένα τραπέζι διαλόγου απαραίτητο για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ευημερία της Βενεζουέλας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
Παρά τα νέα για την έναρξη του διαλόγου, αυτή την εβδομάδα στη Δομινικανή Δημοκρατία, η συμμαχία της αντιπολίτευσης Τραπέζι για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) παραμένει δύσπιστη και δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό του προέδρου Μαδούρο, υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει διάλογος» όσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει.
Υπό την αιγίδα της δομινικανής κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφώνησαν την Πέμπτη στον Άγιο Δομίνικο για τη σύσταση μιας ομάδας φιλικών χωρών προκειμένου να διεξαγάγουν τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Θα συναντηθούν και πάλι στις 27 Σεπτεμβρίου.
Η αντιπολίτευση συνόδευσε τις συνομιλίες αυτές με την τήρηση προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων ένα «εκλογικό χρονοδιάγραμμα» περιλαμβανομένων των προεδρικών εκλογών στα τέλη του 2018, την απελευθέρωση 590 «πολιτικών κρατούμενων», τον «σεβασμό» του κοινοβουλίου –τις εξουσίες του οποίου έχει αναλάβει η Συντακτική Συνέλευση– και την άρση των κυρώσεων που εμποδίζουν ορισμένους αντιπολιτευόμενους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας