Μήνυμα ΛΑ.Ε για τα 104 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων

1216
γενοκτονία

Με αφορμή, αύριο 24 Απριλίου, τη συμπλήρωση 104 χρόνων από την ημέρα που συμβολικά θεωρείται ως η εναρκτήρια της γενοκτονίας των Αρμενίων, η Λαϊκή Ενότητα τιμά τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της θηριωδίας στην οποία επιδόθηκαν οι τουρκικές αρχές.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη αγάπη και αλληλεγγύη της στην αρμενική κοινότητα της Ελλάδας και δηλώνει την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη στα δίκαια αιτήματά της.

Και φυσικά πολύ περισσότερο, υποστηρίζει την αποκατάσταση, ηθική και υλική, που υπέστη ο αρμενικός λαός από τη θηριωδία των τουρκικών αρχών στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων παραμένει άσβεστη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που το σύγχρονο κράτος της Τουρκίας -όχι μόνο αρνείται την αναγνώρισή της αλλά- συνεχίζει να εκδηλώσει περιστατικά πρωτοφανούς επιθετικότητας, όπως για παράδειγμα στο νησί της Κύπρου ή ακόμα και στα εδάφη της βόρειας Συρίας.

Η Λαϊκή Ενότητα επιθυμεί την ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στον ελληνικό και τον αρμενικό λαό, προσβλέποντας στη δημιουργία μίας ειρηνικής ασπίδας ασφαλείας, σταθερότητας και προόδου στην Ελλάδα, την Αρμενία και την ευρύτερη περιοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας