Μήνυμα Λαπαβίτσα-Κουβελάκη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές και στον Λαφαζάνη

λαπαβίτσα

Η πολιτική κατάσταση της χώρας μας είναι πρωτοφανής. Η κυβέρνηση μιας δήθεν αριστεράς έχει μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο των τραπεζών, της ολιγαρχίας και των δανειστών. Αυτή η κυβέρνηση στήνει ένα σκοτεινό πλαίσιο αυταρχισμού και ραδιουργίας για να φιμώσει αυτούς που αντιστέκονται στην πολιτική της.

Η δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η πολιτική αιχμή του δόρατος του αυταρχισμού. Δεν είναι όμως μεμονωμένο γεγονός. Δεκάδες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών σέρνονται στα δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, διαδηλωτές αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, αστυνομικοί συμμετέχουν σε λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, πρόσφυγες στιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, δημοσιογράφοι προσάγονται στο αυτόφωρο.

Είναι εμφανές ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αντιδημοκρατικής εκτροπής που πάει να γενικευτεί, καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις από τα μνημονιακά μέτρα γιγαντώνονται, ιδίως στις τράπεζες.

Ο υπολογισμός των κυβερνώντων είναι όμως λάθος. Οι κινήσεις τους μαρτυρούν πανικό. Τον πανικό όσων αισθάνονται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Η αλληλεγγύη μας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και με όσους διώκονται για την δράση τους κατά των πλειστηριασμών και σε άλλα κινήματα είναι δεδομένη. Έχει ήδη ξεκινήσει μια διεθνής εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την αλληλεγγύη με όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής.

Ο φόβος δεν θα περάσει. Τα δημοκρατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες και θα τα υπερασπιστούμε με νέους αγώνες.

1 σχόλιο

  1. Συμπαρίσταμαι στον Π. Λαφαζάνη και καταδικάζω απερίφραστα κάθε αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας