Μέρκελ: Στήριξη του ΠΟΥ σε αντίθεση με Τραμπ

699
μέρκελ

Την πλήρη υποστήριξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφάσισε την αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ στον Οργανισμό.

«Είναι ένας απαραίτητος συνεργάτης και τον στηρίζουμε», τόνισε η Μέρκελ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ. Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία χειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, συνέστησε μία «έξυπνη και προσεκτική» προσέγγιση κατά την επόμενη φάση της πανδημίας.

«Δεν είναι το τέλος, είναι ακόμη η αρχή. Θα είμαστε με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας πόσο δύσκολα είναι τα μέτρα που λαμβάνονται και επισημαίνοντας ότι είναι μία πρόκληση για τη δημοκρατία. «Περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματά μας», υπογράμμισε. «Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για τη ζωή και την υγεία των πολιτών», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε έκκληση για «μέγιστη πειθαρχία», σχολιάζοντας πως είναι ο μόνος δρόμος «για επιστροφή στην ασφάλεια το ταχύτερο δυνατό».

Στο ερώτημα πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τον ιό να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας και στη συνέχεια να στοιχίσει τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων, η Μέρκελ σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα θα παραμένει στο επίκεντρο της γερμανικής, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η Μέρκελ υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ικανότητά της σε διαγνωστικά τεστ, αντί να εξαρτάται από τις παγκόσμιες προμήθειες, οι οποίες επί του παρόντος είναι πολύ περιορισμένες.

Εντούτοις, απέφυγε να σχολιάσει την αδυναμία της Ε.Ε. να χαράξει κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς τις πληττόμενες χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας