“Μένουμε Σπίτι” χωρίς ρεύμα; Η ΔΕΗ το κόβει σε φτωχά νοικοκυριά

1591
ιδιωτικές

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να διασφαλίσουμε ότι η διάδοση του ιού θα περιοριστεί.

Όμως για μία μερίδα συμπολιτών μας η εντολή αυτή για παραμονή στο σπίτι τους απλά δεν είναι εφικτή..

Σε μία είδηση που δεν πήρε τη δημοσιότητα που θα έπρεπε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε γυναίκα με 3 παιδιά μόλις πριν μία εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επέκτασης της επιδημίας.

Μετά από την κινητοποίηση του σωματείου, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει επανασύνδεση, όμως πόσες ακόμα χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα βρίσκονται σε μία παρόμοια κατάσταση να ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα; Πόσοι ζουν χωρίς ρεύμα ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα; Και πόσοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα το επόμενο διάστημα λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Είναι νομίζουμε αναγκαιότητα η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μία απόφαση που να διασφαλίζει ότι όλες οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα παγώσουν τα κόστη για τις ημέρες όπου οι πολίτες αναγκάζονται να μένουν μέσα στα σπίτια τους με ταυτόχρονη εντολή επανασύνδεσης ρεύματος σε όλα τα σπίτια έως ότου λήξει η επιδημία.

Δεν είναι απλά θέμα ανθρωπιάς, είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας η διασφάλιση των συνθηκών για την παραμονή των ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Και αυτή τη στιγμή, αυτές οι συνθήκες για πολλούς ανθρώπους δεν υπάρχουν.

Για να μείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους, χρειάζονται κάποια βασικά. Χρειάζονται ρεύμα και νερό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας