Μάτι: ραγίζει καρδιές το χριστουγεννιάτικο πανό από τους πυρόπληκτους κατοίκους

1010
μάτι

Με μια συγκλονιστική και ανατριχιαστική φωτογραφία από το Μάτι, ενός πανό που βρίσκεται κρεμασμένο πάνω σε ένα κουφάρι σπιτιού, αποκαΐδι των τρομερών πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι την περιοχή, στέλνουν οι κάτοικοι τα δικά τους χρόνια πολλά. Θρηνώντας και πενθώντας ακόμη τους 99 νεκρούς τους, προσπαθώντας να μαζέψουν τα αποκαΐδια μιας ζωής, οι κάτοικοι στέκονται όρθιοι και στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων ανέβασε αυτό το μαύρο πανό που υπενθυμίζει σε όλους αυτά που δεν μπορούν να ξεχαστούν και εκφράζει τις ευχές της για τις γιορτές υπογραμμίζοντας ότι το Μάτι είναι ζωντανό.

Είναι χαρακτηριστική η δύναμη ψυχής και ανθρωπιάς που διαπνέει το μήνυμα των κατοίκων παρά την αναλγησία, τις προσβολές, την καθυστερημένη βοήθεια και σε περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι την αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτείας, μετά την τραγωδία την οποία έζησαν.

Το μήνυμα του πανό
«Καλά Χριστούγεννα. Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019. Υγεία, ευτυχία, χαρά, ζωή, αγάπη, ελπίδα, όνειρα, ειρήνη. Το Μάτι ζει»

Η φωτογραφία ανέβηκε στο facebook από τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας