Λύκος και καριμπού 50.000 χρόνων βρέθηκαν στον Καναδά

2325
λύκος

Τα δύο ζώα βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση, αποκαλύπτοντας τη μορφή που είχαν πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια

Πριν από 50.000 χρόνια, ένας μικρός λύκος κυνηγούσε για τροφή ένα καριμπού. Μία μεγάλη χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή. Ο μικρός λύκος και το καριμπού δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μανία της φύσης. Άφησαν την τελευταία τους πνοή, καταβεβλημένα από το δριμύτατο ψύχος. Για χιλιάδες χρόνια ήταν θαμμένα κάτω από τον πάγο. Πριν από λίγο καιρό, τα δύο ζώα ανακαλύφθηκαν από παλαιοντολόγους στην περιοχή που σήμερα αποκαλείται Yukon, τον Καναδά.

Αν και είχαν περάσει δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ο πάγος και η έλλειψη φωτός, φρόντισαν να διατηρήσουν τον μικρό λύκο και το καριμπού σχεδόν αυτούσια. Η ανακάλυψη των δύο μουμιοποιημένων ζώων αναμένεται να καλύψει πολλά κενά κομμάτια του παζλ, καθώς είναι τα αρχαιότερα που έχουν βρεθεί και δη σχεδόν σε άριστη κατάσταση.

yukon2

Τα δύο απολιθώματα εντοπίστηκαν αρχικά από χρυσοθήρες. Όταν οι τελευταίοι αντιλήφθηκαν τη σημασία τους, ανέλαβαν οι επιστήμονες.«Είναι εξαιρετικά, είναι παγκόσμιας κλάσης και είμαστε εντελώς ενθουσιασμένοι για αυτά», δήλωσε η εκ των επικεφαλής της έρευνας, Grant Zazula. «Διάφορα απολιθώματα και κόκκαλα εντοπίζονται συχνά στην περιοχή. Ολόκληρο ζώο όμως, είναι κάτι το μοναδικό», πρόσθεσε η παλαιοντολόγος.

yukon1

Ο μικρός λύκος και το καριμπού βρέθηκαν με ολόκληρο το δέρμα τους, με τα κόκκαλά τους και μεγάλο μέρος από τους μύες τους, αποκαλύπτοντας την ακριβή μορφή πουν είχαν αυτά τα ζώα πριν από 50.000 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας παλαιοντολόγων που επεξεργάζονται τα μουμιοποιημένα απολιθώματα, ο λύκος δεν ήταν μεγαλύτερος από οκτώ μηνών όταν παραδόθηκε στο ψύχος. Το Καριμπού ήταν ενήλικο.

yukon3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας