Βατερλώ των μπλε Συριζαίων με γραβάτα το 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων

2123
λογιστής

Η Iksra παραθέτει την επιστολή λογιστή Α, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, την οποία έστειλε σε αρθρογράφο οικονομικής ιστοσελίδας, σχετικά με τις βαρύτατες επιπτώσεις στους φορολογούμενους  του ποσοστού 30% του εισοδήματος τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, ως προϋπόθεση για να κτίσουν το αφορολόγητο ποσό.

Μπορεί στους αναγνώστες μας το παράδειγμα που φέρνει ο λογιστής με τον φορολογούμενο που έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 55 χιλ. ευρώ να φαίνεται υπερβολικό αλλά παρόμοια ισχύουν και για φορολογούμενους με μικρότερα και αρκετά μικρότερα ετήσια εισοδήματα. Και αυτό γιατί προκειμένου να κτιστεί το 30%, δεν αφαιρούνται από το εισόδημα οι φόροι που θα πληρωθούν, το τυχόν ενοίκιο του φορολογούμενου. η εισφορά αλληλεγγύης, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα κλπ κλπ .

Στο τέλος, μετά την αφαίρεση όλων τούτων, προκειμένου να εμφανίσει ο πολίτης το 30% του συνολικού εισοδήματος του σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, δεν μένει, σχεδόν, τίποτα στον φορολογούμενο να βάλει στην άκρη για να αγοράσει ένα σπίτι, να αντικαταστήσει το παμπάλαιο αυτοκίνητο, να αποταμιεύσει για ώρα ανάγκης κλπ κλπ.

Να γιατί το 30% στην ουσία “κουρεύει“, αν δεν ακυρώνει, το αφορολόγητο για πολλές κοινωνικές κατηγορίες και το ακόμα χειρότερο: το μέτρο του 30% με ηλεκτρονικές αποδείξεις, που σημαίνει ότι για να το συγκεντρώσεις ακόμα και τις καραμέλες από το περίπτερο θα πρέπει να τις πληρώνεις με κάρτες, ωφελεί μόνο τις τράπεζες, οι οποίες θα κάνουν χρυσές δουλειές και πανύψηλα κέρδη με τις υπέρογκες προμήθειες που θα εισπράττουν.

Ολόκληρη η επιστολή του Λογιστή Α

“Το μέτρο του 30% του εισοδήματος  με ηλεκτρονικές αποδείξεις ως προϋπόθεση για να κτίσει ο φορολογούμενος το αφορολόγητο, θα είναι Βατερλώ για τους μπλε Συριζαίους με γραβάτα. Το καλοκαίρι του  ‘21 με τα εκκαθαριστικά του  2020 θα έχουμε πολλαπλά εγκεφαλικά από τα πρόστιμα στους φορολογουμένους.

Καταρχήν είναι σκοπίμως λάθος  το ποσοστό 30% επί του εισοδήματος.
Στην πράξη για να μην επιβληθεί  πρόστιμο  το ποσοστό θα κυμαίνεται άνω του 60%  εξαναγκάζοντας τους πολίτες να μην αποταμιεύουν!!!!

Επί του πρακτέου σε περσινό εκκαθαριστικό που έχω μπροστά μου από Μηχανικό του ΕΜΠ  μισθωτό που δουλεύει 11 ώρες  σε μεγάλη  εταιρία  έχει  συνολικό δηλωθέν εισόδημα 54.928,22.

Υπολογίστε μείον φορολογία 15.784,22, μείον εισφορά αλληλεγγύης 2.415,18, μείον  διατροφή που δίνει ο εν  λόγω φορολογούμενος 850 ευρώ μηνιαίως για 2 παιδιά 10.200,00 ετησίως, μείον  ενοίκιο 330 μηνιαίως 3.960 ετησίως, μείον  ΕΝΦΙΑ τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα 2.000 περίπου. Στον εν λόγω φορολογούμενο  του  μένει  διαθέσιμο  εισόδημα 20.500 περίπου εκ των θα πρέπει  15.000 ευρώ  σύμφωνα με τους φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών να καταναλώσει με πλαστικό χρήμα ούτως ώστε να μην του επιβληθεί πρόστιμο!!!!!!

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος με την ψυχή στο στόμα και περνώντας ακόμα και τα έξοδα του περιπτέρου στην κάρτα είχε πέρσι 8.900, δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Υ.Γ : Παρακαλώ ασχοληθείτε  με το  θέμα διότι η  πλειοψηφία της κοινωνίας δεν έχει καταλάβει  περί τίνος πρόκειται. Επίσης σας παρακαλώ  να μην δημοσιεύσετε τα προσωπικά μου  στοιχεία.
Με εκτίμηση
ΝΝ
Λογιστής Α Τάξης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας