Λιβύη: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ

983
στρατιώτες

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη και 6 ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στα περίχωρα της πόλης Μισράτα, αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ προσκείμενα στον Χαφτάρ.

Οι σοροί των Τούρκων μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο Ναλούτ.

‘Όταν αποφασίσατε να στείλετε τους μισθοφόρους και τους στρατιώτες σας. Σου είπαμε μην ξεχάσεις να τους στείλεις. Ήρθαν. Δεν έχεις το δικαίωμα να τους στείλεις. Σήμερα τους στέλνουμε σε εσάς να τους θάψετε στη γη σας. Όχι στη δική μας γη. Γιατί δεν θέλουμε στη γη μας να αναμειχθεί το αίμα των μαρτύρων μας με το αίμα από τους προδότες…”

https://www.facebook.com/mohamad.muftah/posts/2793194094082423

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, που επικαλείται τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη ο οποίοι όμως δεν συμμετέχουν σε μάχες.

Η εφημερίδα Yeni Şafak πάντως ανέφερε την Πέμπτη ότι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ.

Eξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Κυριακή πως τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στη Λιβύη, και ότι Τούρκοι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι με τον συντονισμό σε ένα κέντρο διοίκησης.

Ο Χαφτάρ απέρριψε την κατάπαυση του πυρός

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ απέρριψε το αίτημα που απηύθυναν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) καλωσόρισε την πρωτοβουλία Ρωσίας – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στη χώρα, ωστόσο τόνισε πως θα συνεχίσει την επίθεση στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση θα γίνει με το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο, αφότου οι τρομοκράτες αφοπλιστούν και συλληφθούν για τα εγκλήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε την πρόταση του Ρώσου προέδρου, ωστόσο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των τρομοκρατών οι οποίοι δέχονται ενισχύσεις από μια συγκεκριμένη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαφτάρ, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1215656265625604096

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας