Λιβύη: Τουρκικές βαρβαρότητες, 300 μαχητές του LNA εκτελέστηκαν σε κατάληψη στρατοπέδου

2507
300

Με την κάλυψη σφοδρών πυρών πυροβολικού, οι φιλότουρκες δυνάμεις του GNA ανακατέλαβαν περιοχές στα νότια της Τρίπολης τρέποντας σε φυγή τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, (LNA) μέχρι την πόλη Ταρχούντα, το τελευταίο προπύργιο του LNA στη βορειοδυτική Λιβύη.

Καταρρίφθηκε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς στο έδαφος η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική.

Με τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης AIFV και τροχοφόρα Cobra, εκατοντάδες ισλαμιστές μισθοφόροι από την Συρία, έπεσαν σαν μανιασμένα θηρία επάνω στις θέσεις του LNA και οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε πραγματική σφαγή των στελεχών του LNA, κυρίως μισθοφόρων από το Τσαντ και το Σουδάν.

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι  που πληρώνονται από την τουρκική κυβέρνηση κατέλαβαν πολλές συνοικίες στα νότια της πόλης, καθώς και ένα μεγάλο στρατόπεδο, όπου κατά τα φαινόμενα υπήρξε πραγματική σφαγή: Περισσότεροι από 300 μαχητές του LNA σφαγιάστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ τα τουρκικά τεθωρακισμένα καταδιώκουν μέσα στη νύχτα τις φάλαγγες των μαχητών του LNA που έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή.

Σήμερα οι μαχητές του LNA, μάταια ανέμεναν την αεροπορική υποστήριξη που είχε υποσχεθεί ο εκπρόσωπός του Χαλίφα Χαφτάρ, Άχμεντ Μισμάρι.

Ίσως γιατί η τουρκική Αεροπορία έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή αναμένοντας την… προαναγγελθείσα αεροπορική προσβολή από την Αεροπορία (ή ότι τουλάχιστον είναι αυτό που έχει απομείνει) του Χ.Χαφτάρ.

Δείτε σχετικά:

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη παρακολουθεί με «μεγάλη ανησυχία» την κινητοποίηση γύρω από την Ταρχούνα και προειδοποίησε «όλες τις πλευρές να μην προβούν σε πράξεις αντιποίνων».

Φυσικά αυτό φάνηκε ότι δεν έχει καμία σημασία για τους Τούρκους και τους φιλότουρκους, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικές εκτελέσεις στις περιοχές που έχουν ανακαταλάβει στην δυτική Λιβύη.

Τη Δευτέρα ο GNA κατέλαβε την αεροπορική βάση Αλ Ουάτια, δυτικά της πρωτεύουσας έπειτα από εβδομάδες συγκρούσεων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη του εδώ και ένα χρόνο και στερώντας από τον LNA το μοναδικό του αεροδρόμιο κοντά στην Τρίπολη.

Η μάχη για την Αλ Ουάτια, διήρκεσε για περισσότερο από ένα μήνα και ήταν η πιο σημαντική μαζί με αυτή της πόλης Ταρχούνα, έξω από την Τρίπολη που μόλις τώρα ξεκινά.

Oι Τούρκοι κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να σφάζουν τους ηττημένους. Η ελληνική πλευρά για πόσο θα παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά την ήττα των συμμάχων της στην Λιβύη; Ο LNA χρειάζεται όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους. Άμεσα…

 

*Γεράσιμος Χουντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας