Ληστεύουν τον φτωχό κόσμο-Οι ολιγάρχες υπερπλουτίζουν-Ηλεκτροσόκ στο καλάθι της νοικοκυράς

857

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τους Έλληνες

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, να υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες ψωνίζουν, άρα έχουν χρήματα», παρόλα αυτά ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνονται ραγδαία οι τιμές στα προϊόντα που αγοράζουν οι πολίτες. 

Τρόφιμα, αναψυκτικά, είδη καθαρισμού και προσωπικής περιποίησης και σχεδόν το σύνολο των προϊόντων που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν επηρεαστεί από το δεύτερο μεγάλο κύμα ακρίβειας, που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες. Ήδη, λόγω των αυξήσεων που εφαρμόζουν στα τιμολόγιά τους οι προμηθευτές, η πίεση για άνοδο των τιμών στη λιανική είναι μεγάλη.

Από τη Σκύλα στη Χάρυδβη κινδυνεύουν να πέσουν τα νοικοκυριά, καθώς πέρα από το εκρηκτικό ενεργειακό κόστος που σήμανε συναγερμό -έστω με καθυστέρηση- στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, βρίσκονται αντιμέτωπα από το ντόμινο ανατιμήσεων που προκαλεί το ράλι σε πρώτες ύλες και μεταφορικά.

Ήδη, παρατηρείται παγκόσμια αύξηση έως και 30% που σε πρώτες ύλες κάτι που προκαλεί αυξήσεις την τιμή του ψωμιού και άλλων βασικών προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής.

Οι εξελίξεις στην αγορά του φυσικού αερίου μόνο αισιοδοξία δεν επιτρέπουν, παρά το ότι «φρενάρισε» η τιμή του στα επίπεδα των 90 ευρώ. Κι αυτό γιατί ο καθοριστικός παράγοντας γι’ αυτό το «φρενάρισμα» δεν είναι η αύξηση των ποσοτήτων που υποσχέθηκε η Ρωσία για να ομαλοποιηθεί η αγορά, αλλά οι προβλέψεις για ήπιες καιρικές συνθήκες το Νοέμβριο και τα στοιχεία που δείχνουν αυξημένη παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τα άλλα, η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει αυξημένη κατά 480% σε σχέση με πέρσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας