Λετονία: Εντύπωση προκαλεί η δυνατότητα να απολύουν με νόμο ανεμβολίαστους!

696
Λετονία: Εντύπωση προκαλεί η δυνατότητα

Η κοροϊδία του περίφημου τείχους ανοσίας των «ειδικών» συνεχίζεται. Η Λετονία μια χώρα με 61% των πολιτών  της πλήρως εμβολιασμένους βρίσκεται ήδη σε Lockdown.

Kαι σαν να μην έφτανε αυτός ο ωμός εκβιασμός που προφανή στόχο έχει το να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων, τώρα οι αρχές της χώρας ψηφίζουν νόμο ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν το δικαίωμα να απολύουν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Η είδηση αυτή είναι πολύ σοβαρή γιατί δείχνει πόσο μπορεί να σκληράνουν οι καταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να θέσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών ανεμβολίαστους αν αρνηθούν είτε να λάβουν ένα εμβόλιο κατά της νόσου είτε, εάν είναι αυτό δυνατόν, να τεθούν σε εξ αποστάσεως εργασία. Στη συνέχεια, μπορούν να απολύσουν τους εργαζομένους αν δεν εμβολιαστούν μετά το πέρας της τρίμηνης αναστολής.

«Υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο άτομο δεν είναι κατάλληλο για τη θέση», τόνισε η κυβέρνηση με την υποβολή του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο, εξηγώντας το σκεπτικό.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Νοεμβρίου καθώς η χώρα βγαίνει από το lockdown. Από τους νέους κανόνες εξαιρούνται όσοι έχουν ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν και όσοι νόσησαν προσφάτως από την Covid.

Προηγουμένως, η εντολή εμβολιασμού ίσχυε μόνο για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής περίθαλψης, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας