ΛΑ.Ε: Στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιούχων – Όλες και όλοι την Τρίτη 19/6 στις 10 π.μ., στην πλ. Εθν. Αντίστασης

1929
πανσυνταξιουχική

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων ενάντια στις συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στις συντάξεις.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια ανάλγητη πολιτική, προχώρησε πρόσφατα στην κατάργηση των επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και των οικογενειακών επιδομάτων από τις επικουρικές συντάξεις. Λίγο μετά την πύρρειο «νίκη» με την απόφαση 13 – 12 του Συμβουλίου της Επικρατείας και μαζί με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης συμπεριέλαβε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τις περικοπές και τη νέα μείωση των συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/19.

Αυτά σε συνέχεια της δραστικής μείωσης που έχει επιβάλλει σε κύριες και επικουρικές, σε συνέχεια των παράνομων κρατήσεων ακόμη και με βάση τους δικούς της νόμους και που -παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες- οι παράνομες κρατήσεις στις κύριες συντάξεις δεν επιστρέφονται.

Την ίδια ώρα, η αναμονή των εν δυνάμει συνταξιούχων όλο και μεγαλώνει οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 200.000 ενώ στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ μεγαλώνουν τα λειτουργικά – οργανωτικά προβλήματα και η έλλειψη προσωπικού.

Αυτό που απαιτείται είναι το σταμάτημα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για τις συντάξεις και η εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των συντάξεων με τη σταδιακή επαναφορά των συνταξιουχικών δικαιωμάτων που πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, με τη μείωση της ανεργίας, με την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση που καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας