ΛΑ.Ε: ΝΑΙ στην άμεση καταβολή των αναδρομικών

792
έξωση
ΟΧΙ στον νέο εμπαιγμό των συνταξιούχων – ΟΧΙ σε νέες περικοπές συντάξεων

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει και αυτή,  μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να εξαπατά τους συνταξιούχους.

Οι προεκλογικές δηλώσεις της για κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου ξεχάστηκαν τελείως, όπως και για άλλα ζητήματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο  διατηρεί  τον νόμο αυτό  σε ισχύ, αλλά  και σπεύδει να υλοποιήσει όλες τις διατάξεις του που μειώνουν τις συντάξεις και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα.

Η  σπουδή της ΝΔ για δημοσιοποίηση των προσωπικών διαφορών που απορρέουν από τον ν. Κατρούγκαλου και δεν αποτελούν μέρος των καθαρών συντάξιμων αποδοχών, λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη  πάνω από τα κεφάλια των συνταξιούχων και  καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε  σημαντικές  μελλοντικές μειώσεις.

Επιπλέον, σε ότι αφορά  τα αναδρομικά, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η καταβολή τους, σε εφαρμογή των αποφάσεων  του ΣΤΕ, ιδιαίτερα για τις περικοπές του 2012 (ν. 4093 και 4051), που είχαν κριθεί αντισυνταγματικές.

Είναι αυτονόητο  ότι  η καταβολή των αναδρομικών και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων πρέπει να γίνει χωρίς να υπολογιστούν οι παράνομες κρατήσεις.

Συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταβάλει:

  1. Από 1.7.2015 την 13 η και 14 η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους
  2. Τις κρατήσεις που έγιναν στις συντάξεις το 2016 μέχρι τον Μάιο (ν. Κατρούγκαλου), οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές
  3. Να καταβάλλει τις πλήρεις συντάξεις από τον Ιούνιο του 2016, χωρίς τις παράνομες κρατήσεις.

Οποιαδήποτε δικαιολογία για καθυστέρηση της καταβολής (με νέα δικαστική κρίση) αποτελεί εμπαιγμό των συνταξιούχων και προσπάθεια ακύρωσης των αποφάσεων του ΣτΕ.

Ας  μην αυταπατάται όμως η κυβέρνηση ότι με νομικά τερτίπια και αυθαίρετες ερμηνείες θα αποφύγει  την καταβολή  των αναδρομικών.

Οι συνταξιούχοι, με τους αγώνες τους, θα επιβάλλουν την υλοποίηση των δίκαιων απαιτήσεων  τους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας