ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης:”Αυξάνουν τα εισιτήρια Αρχαιολογικών χώρων για να ξεπληρώνουν τους δανειστές”!

912
εισιτήρια

Μετά την απαράδεκτη μεταβίβαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ των αρχαιοτήτων, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων στους δανειστές, η οποία ακυρώθηκε μετά από τη δημόσια κατακραυγή, ως αποτέλεσμα των καταγγελιών και πιέσεων από τη Λαϊκή Ενότητα και το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται, με μια επίσης απαράδεκτη αύξηση των εισιτηρίων σε αρκετούς από τους χώρους αυτούς, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, καθιστά έως και απαγορευτική την επίσκεψή τους από τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αποδεχόμενες ένα μοντέλο οικονομίας προτεκτοράτου, με ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, με συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας, χωρίς αυτοδύναμη παραγωγή, μετέβαλαν τη χώρα σε τουριστική αποικία της Ν.Α. Ευρώπης και «γραφείο» παροχής υπηρεσιών.

Έτσι, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, και να πραγματοποιήσουν τα ασύλληπτα υπερπλεονάσματα, για να ξεπληρώσουν το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος, ή ακόμη και να βρουν «ισοδύναμα» μέτρα, αντιμετωπίζουν την πολιτιστική μας ιστορία και κληρονομιά, τον πολιτιστικό μας πλούτο, ως μια πρώτης τάξεως «μπίζνα», που θα αποφέρει έσοδα σε μια νεκρή οικονομικά χώρα.

Με απόλυτη περιφρόνηση στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τη μια επιχείρησαν να παραδώσουν τις αρχαιότητες στους δανειστές, και τώρα αποκόπτουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα από την επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι, με βάση όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί, στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται τα εισιτήρια στη Ροτόντα από από 2 ευρώ (1 ευρώ μειωμένο) σε 6 ευρώ (3 ευρώ μειωμένο), δηλαδή κατά 200%, και στο Λ. Πύργο από από 4 ευρώ (2 ευρώ μειωμένο) σε 6 ευρώ (3 μειωμένο), δηλαδή κατά 50%.

Δεν είναι τυχαίο, ότι και τα δυο μνημεία, ήταν στη λίστα της μεταβίβασης στους δανειστές!

Οι προτάσεις για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, από το ΚΑΣ, θα πρέπει να αποσυρθούν ΤΩΡΑ!

 

Η πολιτιστική μας κληρονομιά, θα πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλα τα λαϊκά στρώματα, τα οποία εξαθλίωσαν οικονομικά οι πολιτικές των μνημονίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας