E.Μακρόν-Λίβανος: “Ονειρεύεται” την αποικιοποίηση της χώρας-1η Σεπτεμβρίου επιστρέφει με νέα πρόταση!

1458
μακρόν

4 Αυγούστου 2020 . Άλλη μια οδυνηρή μέρα για τον πολύπαθο λαό του Λιβάνου.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετέδωσαν τα ΜΜΕ  μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού που κόστισαν τη ζωή, σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς, σε εκατοντάδες ανθρώπους -ανάμεσα στους νεκρούς και μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής- και αφήνοντας χιλιάδες τραυματίες στα νοσοκομεία.

Οι ελπίδες εξανεμίζονται για ανεύρεση άλλων επιζώντων στα συντρίμμια, σύμφωνα με ειδικούς.

Και αυτή η ανείπωτη καταστροφή, ενώ ο λιβανέζικος λαός βιώνει οδυνηρές πολιτικές και οικονομικοκοινωνικές συνθήκες..

Συγκεκριμένα,  η οικονομική κατάρρευση και η αδυναμία αποπληρωμής χρέους σε funds με το κρατικό νόμισμα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, εκτιμάται ότι 8.000 λίρες Λιβάνου αντιστοιχούν σε 1 δολάριο, τον λαό που προσπαθεί να επιβιώσει σε συνθήκες απόλυτης οικονομικής ανέχειας και εξαθλίωσης και την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προσφυγή στο ΔΝΤ. Ειδικότερα, την 1 Μαΐου 2020, η κυβέρνηση είχε συντάξει οικονομική πρόταση-σχέδιο για να δανειοδοτηθεί από τον οργανισμό ενώ η Χεζμπολάχ ήταν αντίθετη σε αυτήν την προσφυγή.

Η επέλαση του κορονοϊού  με το εθνικό σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.. Και μετά το τελειωτικό χτύπημα….

Οι εκρήξεις στη “Χιροσίμα” της Μέσης Ανατολής. Στο Λίβανο….

Η απελπισία και η απόγνωση του λιβανέζικου λαού, αναζητώντας τους δικούς του στα ερείπια κια στα νοσκομεία, μετατράπηκε σε οργή και απέραντο θυμό εναντίον κυβέρνησης-πολιτικού συστήματος.

Χθες, διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν και στη συνέχεια να εισέλθουν στο κοινοβούλιο . Η πείνα, όπως έλεγε μια Λιβανέζα κυπριακής καταγωγής δεν υπάρχει, πλέον, ψωμί και η ανέχεια στρέφει το λαό εναντίον όλων ανεξαιρέτως των κρατικών φορέων…. εναντίον κυβέρνησης, πολιτικών δυνάμεων και εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, μετά τους ισχυρισμούς από ΜΜΕ ότι η αποθήκη με τους 2750 τόνους νιτρικής αμμωνίας που εξερράγη, βρίσκονταν υπό την εποπτεία-έλεγχο της Χεζμπολάχ, ο Γενικός Γραμματέας της, Χασάν Νασράλα, είπε ότι “...διαψεύδω εντελώς, κατηγορηματικά, ότι υπήρχε οτιδήποτε δικό μας στο λιμάνι, ούτε αποθήκη με όπλα, ούτε αποθήκη με πυραύλους (…) ούτε μία βόμβα, ούτε μία σφαίρα, ούτε νιτρική (αμμωνία)“.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Αούν, απέρριψε πρόταση διεξαγωγής ερευνών από διεθνείς εμπειρογνώμονες για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας  . Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι μια διεθνής έρευνα θα «απέκρυπτε την αλήθεια», ο Αούν απάντησε «ασφαλώς».

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε, επίσης, στους εκπροσώπους ΜΜΕ ότι “η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση“.

Ο λαός, όμως, δυστυχώς, “καθοδηγείται” από τις δυτικές επιρροές.

 Για το Ισραήλ η Μέση Ανατολή είναι χώρος δοκιμής οπλικών συστημάτων;

Η Παλαιστίνη, καταρχήν, αποτελεί τον χώρο δοκιμής των προηγμένων φονικών οπλικών συστημάτων του Ισραήλ  (πιθανόν όμως και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, βλέπε άρθρα της Iskra: “Τιερί Μεϊσάν: Το Ισραήλ ισοπεδώνει την ανατολική Βηρυτό με νέο όπλο“, “Δημοσιογράφος μιλά για ισραηλινή εμπλοκή στις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό“), προασπίζοντας, πρωταρχικά, την “εθνική του ασφάλεια”.

Επιπρόσθετα, οι αποικιοκρατικές δυνάμεις της Δύσης, πάντα στοχεύουν στην ανατροπήανυπάκουων“, ανεξάρτητων κυβερνητικών ηγεσιών (κυβέρνηση Άσαντ) όπως και Κινημάτων (Χεζμπολάχ),  με αιχμή του δόρατος είτε το “εβραϊκό” κράτος(!), “την πιο δημοκρατική χώρα της Μέσης Ανατολής“, θεματοφύλακα των δυτικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, είτε τις ταξιαρχίες ισλαμιστών εξτρεμιστών (βλέπε στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη κ.λ.π).

Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Λίβανο

Και ενώ όλες οι χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στην κραυγή απελπισίας του λιβανέζικου λαού, μετά τις φονικές εκρήξεις, ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφτηκε τη Βηρυτό…

Και μετά από την λήξη της αποικιοκρατικής κατοχής της χώρας από την Γαλλία το 1944, ο λαός, μάλλον επιτήδειοι ακτιβιστές “εκφραστές-καθοδηγητές” της λαϊκής απόγνωσης, σε ηλεκτρονικό ψήφισμα ζητούν ΞΑΝΑ να επιστρέψει η χώρα τους υπό καθεστώς γαλλικής εντολής τα επόμενα 10 χρόνια !!!!

Ήδη το ψήφισμα εδώ και δύο μέρες που έχει ξεκινήσει, έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει 61.000 ψήφους!

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα επιστρέψει το φθινόπωρο, 1η Σεπτεμβρίου, με μία νέα πολιτική πρόταση-πακέτο.

Και ενώ κάποιοι εξαθλιωμένοι πολίτες τον υποδέχτηκαν ως σωτήρα (!), υπήρξαν και εκείνες οι φωνές των Λιβανέζων που διαμαρτύρονταν για τις αυταρχικές πολιτικές  καταστολής του Γάλλου προέδρου εναντίον των “Κίτρινων Γιλέκων“, όπως και εκείνοι που φώναζαν “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” και άλλα συνθήματα, όπως ΛΕΥΤΕΡΙΑ για τον αγωνιστή, το σύμβολο αντίστασης της Παλαιστίνης και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, τον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα που κρατείται παράνομα στις γαλλικές φυλακές εδώ και 36 χρόνια (!).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Μισέλ Αούν, ότι θα παρευρεθεί στη Διεθνή Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για την υποστήριξη της χώρας του.

Κατά την παραμονή του στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Al-Akhbar, ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χεζμπολάχ, Mohamed Raad, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του στη γαλλική πρεσβεία με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

O εκπρόσωπος της σιιτικής οργάνωσης δήλωσε: “δεν έχουμε πρόβλημα να συνομιλούμε μεταξύ μας, απλά όταν υπάρχει συμφωνία δε σημαίνει απαραίτητα ότι εφαρμόζεται όπως για παράδειγμα η Συμφωνία Taif (εννοεί τη Συμφωνία Εθνικής Συμφιλίωσης που “σφράγισε” τον τερματισμό του επί δεκαετιών εμφύλιου πόλεμου)“.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε, τις αποικιοκρατικές του βλέψεις, δίνοντας και “συμβουλές” και στη Χεζμπολάχ !

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ” η Γαλλία ποτέ δεν θα εγκαταλείψει το Λίβανο ούτε το λαό του. Όταν η καρδιά του Λίβανου πλήττεται το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία” ενώ σχετικά με την προσφυγή στο ΔΝΤ, τόνισε ότι “θα πρέπει να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να επέλθει η συνεργασία με το Δ.Ν.Τ

Η Χεζμπολάχ είναι το κίνημα που απέτρεψε την εισβολή του ISIS στο Λίβανο και την υποδούλωση της χώρας από το Ισραήλ. Οι μαχητές της αγωνίστηκαν μαζί με τον Ρωσικό στρατό και τις ταξιαρχίες της παλαιστινιακής αντίστασης και κράτησαν όρθια τη Συρία την κυβέρνηση και τον λαό της από τα δυτικά σχέδια διαμελισμού της χώρας.

Υπερασπίστηκαν, με τίμημα την ίδια τους τη ζωή, με εντολή του Μπασάρ αλ Ασαντ, τις μειονότητες και την ελληνική όπως και τις εκκλησίες της Χριστιανοσύνης από το μένος των μαχητών του ISIS.

Και όμως, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: “εάν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Λιβανέζων, ας βρουν μια λύση για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα μιας ξένης δύναμης” (!).

Κύριε Πρόεδρε, η Χεζμπολάχ υπηρετεί τα συμφέροντα του Αραβικού Έθνους. Αυτού που δέχεται ολομέτωπη επίθεση στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, από τα δυτικά στρατεύματα, τον τουρκικό στρατό και από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα κ.α.

Και μην ξεχνάτε, το άγαλμα του νεκρού ήρωα του Ιρανού Στρατηγού, Qassem Soleimani, που έχει στηθεί στα σύνορα Λιβάνου -Ισραήλ, δηλαδή της κατεχόμενης Παλαιστίνης, δείχνει  με τεντωμένο το χέρι του προς τη μαρτυρική Γη των Ηρώων…

 

*Πηγή: Με πληροφορίες από Al-Akhbar, Al Arabiya English, Sputnik, Reuters

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας