Λαφαζάνης στο One Channel για το έγκλημα απώλειας του ρώσικου αγωγού

1123
κόρμπιν

Στην εκπομπή One Report μίλησε ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο άλλοτε υπουργός Ενέργειας του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα, εξήγησε, πως χάθηκε ο Greek Stream. Ο αγωγός που θα διοχέτευε φυσικό αέριο από την Ρωσία, μέσω Μαύρης Θάλασσας και Ευρωπαϊκής Τουρκίας, στην Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της θα το διοχέτευε στην Ευρώπη.

«Ήταν ένα από τα μεγάλα έργα στην Ευρώπη, πάνω από 2 δις δολάρια επένδυση. Θα συμμετείχαμε κατά 50% στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση του αγωγού, χωρίς να βάλουμε ούτε ένα ευρώ» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα δημιουργούνταν 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ το δημόσιο θα είχε τακτικά ετήσια κέρδη πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ».

Πέραν των άλλων, ο αγωγός των 49 δις κυβικών μέτρων αερίου ετησίως, θα προσέδιδε μια ουσιαστική “γεωστρατηγική και οικονομική αναβάθμιση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και νέες προωθημένες σχέσεις με την Ρωσία, απαραίτητες για την ενίσχυση της ασφάλειας και την θωράκιση της χώρας”.

Αυτά προέβλεπε, συνέχισε, “η Συμφωνία που συνομολόγησα με την Ρωσία και την υπογραφή του τότε Υπουργού Ενέργειας της Ρώσικης Ομοσπονδίας Alexander Novac, συμφωνία που ενταφίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κατεστημένο, με αποτέλεσμα ο αγωγός να περάσει τώρα, δυστυχώς, από την Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο Novac”

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, όμως, «η τότε κυβέρνηση υποχώρησε στις πιέσεις των ΗΠΑ. Τους έλεγα ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις. Είμαστε χώρα και όχι χώρος».

Επέρριψε εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της συμφωνημένης αυτής επένδυσης. «Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σιωπηρά και σε συνέχεια με την αντιρωσική πολιτική και το μένος που έβγαλε η κυβέρνηση προς την Ρωσία, χάθηκε οριστικά μια σπουδαία επένδυση» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας