Λαφαζάνης προς Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων: Άμεσα προσφυγές για Αεροδρόμια-Ερημίτη

1335
Λαφαζάνης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, προς τον  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο.
 Κέρκυρα 19/12/18

 «Ολοκληρώστε την προσπάθεια Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των υποθέσεων του “Ερημίτη” και των Κρατικών Αερολιμένων των Ιονίων Νήσων».

«Κατά τη διήμερη πολιτική περιοδεία μου στο νησί της Κέρκυρας, κοινό αίτημα όσων συλλογικοτήτων και φορέων παλεύουν εδώ και χρόνια ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας, είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, των υποθέσεων των Κρατικών Αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων και του ακινήτου ΚασσιώπηςΕρημίτης»].

Δυστυχώς, πληροφορούμαι ότι η καθυστέρηση στην απαραίτητη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οφείλεται κυρίως στην έλλειψη των απαραίτητων χρημάτων, τα οποία αν και δεν είναι πολλά, αδυνατούν να καλύψουν οι επιτροπές πρωτοβουλίας. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να καλύψει άνετα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ως έχει καθήκον και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, βάσει ομόφωνων αποφάσεων, του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων αλλά όπως μαθαίνω κωλυσιεργεί να αναλάβει την σχετική απόφαση, πράγμα που έχει άκρως δυσμενείς επιπτώσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Και αυτό διότι ο κερκυραϊκός λαός ξέρει ότι: ο αγώνας για την ακύρωση της παράνομης παραχώρησης των κερδοφόρων κρατικών Αερολιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ και τη σημερινή κυβέρνηση, συνιστά πράξη περιφρούρησης της δημοκρατίας, της λαϊκής βούλησης, της τουριστικής ανάπτυξης και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αντίστοιχα γνωρίζει, ότι η μάχη ενάντια στην τσιμεντοποίηση του οικοσυστήματος του «Ερημίτη» προς όφελος της γνωστής πολυεθνικής, συνιστά πράξη υπεράσπισης της αδιαπραγμάτευτης προστασίας του φυσικού μας πλούτου και της τοπικής οικονομίας του νησιού.

Η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα ένδικο μέσο που πιθανότατα να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας. Να μην υποθηκευτεί περαιτέρω το μέλλον της επόμενης γενιάς.  Καμία λοιπόν από τις δύο υποθέσεις δεν έχει τελειώσει, όσο υπάρχει ο αγωνιζόμενος λαός, που πάντα θα έχει τον τελευταίο λόγο σε κάθε δίκαιη πολιτική και κοινωνική  διεκδίκηση. Το συμφέρον των πολιτών, είναι αντίθετο με αυτό των κερδοσκοπικών πολυεθνικών και των ευρωπαϊκών μηχανισμών που το στηρίζουν. Είναι αντίθετο με τα Μνημόνια της υποταγής και τις αποικιοκρατικές πολιτικές των εγχώριων θιασωτών.

Κατόπιν τούτων αναμένω ευλόγως από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανταποκριθεί άμεσα στα σχετικά αιτήματα των πολιτών για να μπορέσουν να γίνουν δυνατές οικονομικά και να στηριχθούν πολιτικά και ηθικά οι προσφυγές για την διάσωση των αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων και του ακινήτου ΚασσιώπηςΕρημίτης»).»

Παναγιώτης Λαφαζάνης,
Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας