Λαφαζάνης με Β.Στηροκλέα, εκπρόσωπο Ρομά και υποψήφιο ευρωβουλευτή με Λαϊκή Ενότητα

1841
στηροκλέα

Ο Παν. Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με τον Βασίλη Στηροκλέα, ο οποίος εκπροσωπεί Ρομά και θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Παν. Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση υπογράμμισε τη χαρά του για την συμμετοχή του Βασίλη Στηροκλέα στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» και τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα όπως μέχρι τώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος των ρομά, για την ισότιμη θέση τους στην δημόσια και κοινωνική ζωή με μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη, πραγματική δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και προοδευτική πορεία δικαιοσύνης.

Με την σειρά του ο Βασίλης Στηροκλέας 59 χρονών και πατέρας τεσσάρων παιδιών έκανε στη συνέχεια τις παρακάτω δηλώσεις:

«Στήριξα στο πρόσφατο παρελθόν τη Ν.Δ. Διαψεύστηκα, όμως, και απογοητεύτηκα από τα έργα των ηγεσιών της. Πάντα είχαν εμάς τους Ρομά στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο. Όπως, στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο μας είχαν και μας έχουν, όλα τα κέντρα του κατεστημένου και οι μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις. Δυστυχώς, όλοι αυτοί, στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, βάλαν στο περιθώριο και όλο τον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας τη χώρα.

Σαράντα χρόνια τώρα βλέπω όλους αυτούς να χαϊδεύουν όλους τους ρομά με ωραία και παχιά λόγια πριν τις εκλογές και να μας ξεχνάνε στη δυστυχία μας, όταν κλείσουν οι κάλπες.

Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση και μετά από συζήτηση και αμοιβαία συμφωνία, να συνεργαστώ με την Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της στις ευρωεκλογές, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Το έκανα γιατί πρώτα απ’ όλα, εκτίμησα και εκτιμώ την στάση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας που εγκατέλειψαν τις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες τους για να μείνουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους.

Συνεργάζομαι επίσης με την ΛΑ.Ε και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γιατί είναι αφοσιωμένοι στην υπηρεσία της πατρίδας μας και το λαού μας και δεν είναι εξαρτημένοι από μεγάλα συμφέροντα και τα ξένα κέντρα που καταδυναστεύουν τον τόπο.

Κυρίως, όμως, συνεργάζομαι με την ΛΑ.Ε και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γιατί έχουν αποδείξει στην πράξη με έργα και αγώνες, ότι υποστηρίζουν, χωρίς να λογαριάζουν κόστος, τα δικαιώματα των Ρομά, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος τους και διεκδικούν ισοτιμία, ισονομία, σεβασμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ανθρώπινη ζωή.

Απευθύνομαι σε όλους τους Ρομά και τους καλώ να βρεθούν στο πλάι μας, για το παρών και το μέλλον των παιδιών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας