Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για το χάος και την ταλαιπωρία για ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο

1343
ταλαιπωρία
Συνάντηση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αττικής.
Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα, με τους πολίτες που θέλουν να πάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να υφίστανται ένα πραγματικό βασανιστήριο με ατελείωτες ουρές. Να δοθεί άμεσα μια εύλογη παράταση ώστε να σταματήσει το χάλι με τις ουρές».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αττικής (ΣΕΛΜΑ) Σπύρο Ρεβύθη, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Σωματείου ενημέρωσε τον κ. Λαφαζάνη και τα αρμόδια στελέχη της ΛΑΕ σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και φυσικά για το μείζονος κοινωνικής σημασίας ζήτημα, με τις τεράστιες ουρές και την πρωτοφανή ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας.

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Σωματείου του Μετρό για τη δυνατότητα που μας έδωσε να ενημερωθούμε για την κατάσταση και τα προβλήματα που επικρατούν στο Μετρό και ιδιαίτερα για το μεγάλο θέμα που έχει ανακύψει, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ένα απλό και βεβαίως χρήσιμο έργο, όπως είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο υπουργός και η κυβέρνηση, δυστυχώς, το μετέτρεψαν σε τραγωδία και κυριολεκτικά σε βασανιστήριο για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα για τα πιο φτωχά στρώματα που ταλαιπωρούνται καθημερινά σε απέραντες ουρές.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα, σε όλο το λεκανοπέδιο με τους πολίτες που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να υφίστανται μια τεράστια ταλαιπωρία. Προτείνουμε, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να δοθεί μια εύλογη παράταση έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το χάλι με τις ουρές.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται καθημερινά αυτή η υπόθεση και από ότι φαίνεται θα κρατήσει σε μάκρος. Εδώ και τώρα, λοιπόν, παράταση.

Να προσθέσω και κάτι ακόμη. Βεβαίως χρειάζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όμως, δεν είναι δυνατόν από το ηλεκτρονικό εισιτήριο να επωφελούνται μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και να κερδοσκοπούν σε βάρος των συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου. Διότι όπως είναι γνωστό, το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με το ΣΔΙΤ που πραγματοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του, θα το εκμεταλλευθούν κερδοσκοπικά ιδιωτικές εταιρίες, αντλώντας μεγάλα οφέλη.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν το ηλεκτρονικό εισιτήριο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των πολιτών. Για να μπορούν να ξέρουν κάποιες κρατικές αρχές, ανά πάσα στιγμή, τις μετακινήσεις και άλλα πληροφοριακά προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απορούμε γιατί ενεπλάκησαν όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα σε μια υπόθεση που λέγεται έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μία τόσο απλή και τόσο καθημερινή και αναγκαία υπηρεσία έπρεπε να προχωρήσει με άλλο τρόπο, με απλό τρόπο χωρίς τέτοιου είδους επιπλοκές.

Τέλος, να προσθέσω ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορεί, όπως μεθοδεύεται από την κυβέρνηση, και με την αξιοποίηση του, την κερδοσκοπική αξιοποίηση του, από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, να γίνει μοχλός και εργαλείο για γενικότερες ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιδιωτικοποίηση, ιδιαίτερα στον χώρο αυτό.

Θέλουμε δημόσια μέσα μεταφοράς με προσιτές τιμές στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα των φτωχών στρωμάτων, μέσα που θα εξυπηρετούν με άνεση και γρήγορα τους πολίτες και όλο το λεκανοπέδιο. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η πολιτεία και όχι προς τη λογική του να τα εκποιήσουν σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία θα επιβαρύνουν και την κατάσταση στο λεκανοπέδιο και βεβαίως τους πολίτες».

Λαφαζάνης - Ρεβύθης 02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας