ΛΑΡΚΟ: Επιτυχημένη απεργία και τραυματισμός απεργοσπάστη σε ατύχημα

1234
λαρκο

Με καθολική συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη δουλεμπορική εταιρεία TECHNOSTYLE στη ΛΑΡΚΟ δίνουν απάντηση στην απλήρωτη εργασία.

Η προσπάθεια της εργολαβικής να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, τελικώς, έπεσε στο κενό. Δυστυχώς, όμως, η προσπάθεια της για απεργοσπασία σημαδεύτηκε με εργατικό ατύχημα.

Η εταιρείαTECHNOSTYLE για να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ενόψει απεργίας έψαξε και βρήκε γύρω στους 20 εργαζόμενους για να δημιουργήσει μηχανισμό απεργοσπασίας. Έφερε εργαζόμενους  χωρίς  να έχουν πείρα  των εγκαταστάσεων  στη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα γύρω στις 3:00 το πρωί να πραγματοποιηθεί εργατικό ατύχημα, καθώς ένας εκ των συγκεκριμένων εργαζομένων έσπασε το πόδι του.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και οι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό η εταιρεία και αφού τους ενημέρωσε για τους λόγους της απεργίας, αποφάσισαν και αυτοί να απεργήσουν.

Όπως δηλώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι, ενωμένοι σαν μια γροθιά, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και να τους ενσωματώσει η ίδια η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. «Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και η χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνες για το σκλαβοπάζαρο, τα εργατικά ατυχήματα, την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Είναι αυτές που με τις πολιτικές τους και τους νόμους τους έφτιαξαν μεγαλοεργολάβους με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων», υπογραμμίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας