Λαγκάδα Χίου: Των τηγανόλαδων Ελ Ντοράντο της ”ανάπτυξης” και των ΑΠΕ

1376
χίου

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας στη Χίο

Και μετά  από τα φωτοβολταϊκά και τις αννεμογεννήτριες, που ισοπεδώνουν από τη γη της Καρυστίας μέχρι τα “απάτητα” Άγραφα και την πανέμορφη Άνδρο,ένα καινούργιο κύμα ”επενδύσεων” εξαπλώνεται στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Πρόκειται για την παραγωγή της από βιορευστά, χρησιμοποιημένα τηγανέλαια κλπ, αφού προηγηθεί η κατάλληλη επεξεργασία.

 Απ’ το Μεσολόγγι ως τη Ρόδο και την Κρήτη οι κάτοικοι αντιδρούν σ’ αυτές τις  αμφιλεγόμενες μονάδες ενέργειας, τόσο από οικονομοτεχνική προσέγγιση ,κυρίως όμως γιατί οι κάθε λογής ρύποι -και όχι μόνο- αφήνουν το δικό τους βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον και τη ζωή μας.

 Αφού λοιπόν η ΕΕ συμπεριλαμβάνει τα βιορευστά στις ΑΠΕ, γιατί μια τέτοια ιδιωτική μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους πάνω στην είσοδο της Λαγκάδας και τόσο κοντά στο δάσος του Καρυδά, παρά την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας περιβαλλοντικής υπηρεσίας; Θ’ αφήσουμε την υγεία μας,τα παιδιά μας, τον τόπο μας έρμαια της ”τύχης”; Εν τέλει ποιός (και γιατί) κυνηγά τη ζωή μας;

 Ούτε έχουμε αυταπάτες, ούτε ελπίζουμε και περιμένουμε τίποτα από τις γραφειοκρατικές μορφές εκπροσώπησης και ανάθεσης (άραγε τους έπιασαν στον ύπνο;). Μόνο ένα μαζικό κίνημα των κατοίκων της Λαγκάδας, των όμορων χωριών κι ολόκληρης της Χίου, οργανωμένο από τα κάτω, μπορεί να βάλει φρένο σ’ όλα αυτά τα σχέδια, τις κάθε είδους ορέξεις, στοχεύσεις και επιδιώξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας