Λαβρόφ: Η Ρωσία ανοιχτή σε διμερή συμφωνία για Βενεζουέλα-Αιχμές κατά ΗΠΑ

996
λαβρόφ
Τηλεφωνική επαφή Λαβρόφ με Πομπέο – Αιχμές του Ρώσου υπουργού για την αμερικανική παρέμβαση στη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να προτείνει τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ώστε να λυθεί αναίμακτα η κρίση στη Βενεζουέλα, λίγες ώρες πριν την επιστροφή του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, η παρουσία του οποίου θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τον οποίο συζήτησαν το καυτό θέμα της Βενεζουέλας. Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των κανόνων που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ.Λαβρόφ, πάντως, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Ουάσιγκτον για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Βενεζουέλας, λέγοντας πως «η υποκίνηση και η καταστροφική επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες με πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία».

Εκτός από το ζήτημα της Βενεζουέλας, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τόσο για το θέμα της Συρίας, όσο και για το Αφγανιστάν, αλλά και την κορεατική χερσόνησο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας