Λαβρόφ: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει τα γνωρίσματα νεοναζιστικού καθεστώτος

1192
εγγυήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας – «Να αφήσουμε την υπόλοιπη Ουκρανία στους ναζί;»

Αν η Ρωσία αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία-σ.σ) , θα χάσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία, η οποία θα παραμείνει στα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια απευθείας συνέντευξης στον ραδιοσταθμό «Κομσομόλσγκαγια Πράβντα», όταν ρωτήθηκε γιατί η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τις εν λόγω αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες.

«Θέλετε να αναγνωρίσουμε την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ και την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ; Και μετά; Να χάσουμε την υπόλοιπη Ουκρανία, να την αφήσουμε στους ναζί»;

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, είπε επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς έχει όλα τα γνωρίσματα του νεοναζιστικού καθεστώτος. «Δεν πολεμούμε με το ουκρανικό καθεστώς. Με το ουκρανικό καθεστώς το οποίο έχει όλα τα γνωρίσματα του ναζιστικού και νεοναζιστικού καθεστώτος πολεμούν οι πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι ζουν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία-σ.σ), δήλωσε ο Λαβρόφ.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η Μόσχα δεν διακόπτει τις σχέσεις της με το Κίεβο ο Λαβρόφ υπογράμμισε «έχουμε σχέσεις με το ουκρανικό κράτος, το ουκρανικό κράτος είναι κάτι περισσότερο και πιο σημαντικό για μας, απ’ ό,τι είναι αυτό το καθεστώς, το οποίο βρέθηκε στην εξουσία χάρη στην προδοσία εκ μέρους της Δύσης όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς συμπεριφοράς»

«Ο ουκρανικός λαός δεν φταίει σε τίποτα, η συντριπτική πλειοψηφία του ουκρανικού λαού, είμαι πεπεισμένος ότι επιθυμεί την ειρήνη στη χώρα του, επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς και να επιστρέψει στις φυσιολογικές σχέσεις με την Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος προσέθεσε ότι « θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας» «τα οποία είναι ευρύτερα και βαθύτερα απ’ ό,τι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις συμφωνίες του Μίνσκ , είπε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία. «Οι συμφωνίες του Μίνσκ δεν έχουν άλλη εναλλακτική» υπογράμμισε ο Λαβρόφ. Απαντώντας σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι οι συμφωνίες του Μίνσκ δεν εφαρμόζονται, ο Λαβρόφ είπε: « Και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τον παραβιάζουν πολλές φορές, και πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεται κανείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας