Λέσβος: Κινδυνεύει η ζωή πολύτεκνης απεργού πείνας για οφειλές ΟΠΕΚΕΠΕ

2308
λήμνος

Σε κατάσταση επικίνδυνη για την υγεία της μεταφέρθηκε το πρωί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης η αγρότισσα – απεργός πείνας Δήμητρα Κινικλή, που συνεχίζει τη διαμαρτυρία της για τη μη καταβολή χρημάτων που της οφείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2015.

Η αγωνίστρια Δήμητρα Κινικλή είναι πολύτεκνη μητέρα και από λάθος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) δεν της έχουν καταβληθεί 38.000 και έχει βρεθεί αυτή και η οικογένειά της σε δυσμενέστατη οικονομική θέση.

Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση κοινωνικής αναλγησίας από ένα κράτος που αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών, καταδικάζοντάς τους ακόμη και στην εξαθλίωση, ενώ από την άλλη δεν διστάζει να προχωράει μέχρι και στην κατάσχεση σπιτιών για ασήμαντες οφειλές πολιτών προς αυτό.

Εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου πραγματοποιεί τη διαμαρτυρία της, την είδαν το πρωί σε λιπόθυμη κατάσταση και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου αρνήθηκε να σταματήσει την απεργία πείνας, παρά τις ανησυχίες των γιατρών που διαπίστωσαν ότι η κατάστασή της είναι πολύ άσχημη και κινδυνεύει άμεσα η υγεία της.

Η  Δήμητρα Κινικλή δεν δέχθηκε να σταματήσει την απεργία πείνας και επέστρεψε στο  κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συνεχίζει τη διαμαρτυρία της, έως ότου, όπως λέει, δικαιωθεί και της καταβληθούν τα χρήματα που της οφείλονται.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας