Κ.Γρίβας: Η Τουρκία διεξάγει ολιστικό υβριδικό «πόλεμο» σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο

1047
Η Τουρκία διεξάγει ολιστικό υβριδικό

Η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, σύμφωνα με τον Κ. Γρίβα, θέτει τις βάσεις, αν συνειδητά η ελληνική πολιτική σκηνή το επιλέξει, για μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο.

Η θετική Ελληνο-Γαλλική Αμυντική Συμμαχία, αποτυπώνει ένα καίριο γεωστρατηγικά βήμα, σε μια ευρύτερη ιστορικής σημασίας γεωπολιτική αλλαγή στη Μεσόγειο με παγκόσμιες προεκτάσεις, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων αλλά και στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ωστόσο το βήμα αυτό πρέπει να αποτυπώνει άμεσα και μια συνεκτική και στο πεδίο , προβολή της επιλογής της ενεργούς αποτροπής . Η Τουρκία από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο , διεξάγει έναν ολιστικό υβριδικό «πόλεμο» , ενώ συνειδητά κλιμακώνει και την απαράδεκτη ρητορική της για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου , ζητώντας ουσιαστικά δια του αφοπλισμού τους την παράδοση μας σε κατάσταση μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.

Η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, είπε, θέτει τις βάσεις, αν συνειδητά η ελληνική πολιτική σκηνή το επιλέξει, για μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας