Κόβουν τα χειρουργεία από Δημόσια Νοσ/μεία-Θησαυρίζουν τα Ιδιωτικά-Ληστεύονται οι πολίτες

913
Κόβουν τα χειρουργεία από Δημόσια Νοσ/μεία

Έκτακτη επίταξη τώρα του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας με το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου.

Η χρόνια εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έφερε σε συνθήκες έξαρσης του Covid-19 την κατάρρευση του. Δύο χρόνια τώρα πανδημίας δεν ευαισθητοποίησαν την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε προσωπικό.

Τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίζει τις καταρρέουσες και ανεπαρκείς δομές των ΜΕΘ και της καταπολέμησης του Covid, έλαβε την τραγική και απελπιστική απόφαση να περικόψει έως 80% τα χειρουργεία για όλες τις άλλες ανάγκες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο «δώρο» απ’ αυτήν την απόφαση, με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά που ελήφθη προς τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία συγκροτήματα, τα οποία ας σημειώσουμε βρίσκονται στα χέρια πολυεθνικών fund.

Ουρές σχηματίζονται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες σε ιδιωτικά συγκροτήματα Υγείας, π.χ το Metropolitan κλπ, από ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν με το κόστος των χειρουργείων να ανέρχεται στα ύψη -αρκετές χιλιάδες ευρώ!- πέραν του γεγονότος ότι τα χρήματα δίδονται μαύρα, ενώ πληρώνεται έξτρα και η σειρά προτεραιότητας.

Τα χειρουργεία των Ιδιωτικών Νοσοκομείων εργάζονται σήμερα πυρετωδώς και σχεδόν επί 24-ώρου βάσεως.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για τα επείγοντα περιστατικά υπάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να χειρουργούν άμεσα τους πολίτες με τα χρήματα που δίδουν τα Ασφαλιστικά του Ταμεία

Αυτά βεβαίως ισχύουν στα χαρτιά και για τα μάτια του κόσμου.

Πρώτον, διότι δεν πάει κανένας να χειρουργηθεί για «πλάκα», αν αυτό δεν είναι αναγκαίο. Δεύτερον διότι ο χαρακτηρισμός του επείγοντος είναι απευκταίος για τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και για να αναγνωρισθεί θέλει «δόντι» ή χρήματα κάτω από το τραπέζι είτε και τα δυο μαζί.

Γι’ αυτό όλα σχεδόν τα περιστατικά χαρακτηρίζονται από τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία ότι επιδέχονται αναβολή, προκειμένου οι ασθενείς να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να επισπευθεί το χειρουργείο τους.

Φυσικά, όποιος δεν έχει να πληρώσει τα απαιτούμενα χιλιάρικα, περιμένει σε λίστα αναμονής μέχρι να πεθάνει!

Η κυβέρνηση των «αρίστων» και των μεγάλων συμφερόντων ούτε και που διανοήθηκε σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη να επιτάξει τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας με το κόστος λειτουργίας και αμοιβής του δημοσίου τομέα και με την ελεγκτική συμμετοχή του Δημοσίου στη διαχείριση των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Αυτά για την ιερά κυβέρνηση μας είναι αδιανόητα πράγματα. Το μόνο που είναι νοητό είναι να ληστεύονται, να υποφέρουν, να χρεώνονται και να πεθαίνουν οι φτωχοί πολίτες όταν ασθενούν.

Υ.Γ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διαψεύσει ότι υπάρχει απόφαση που μειώνει έως 80% τα χειρουργεία στα δημόσια Νοσοκομεία.

Προφανώς μας δουλεύει! Διότι οι αποφάσεις για μείωση των χειρουργείων υπάρχουν εδώ και καιρό. Τα χειρουργεία στο Δημόσιο υπολειτουργούν με εντολές άνωθεν και εκ των πραγμάτων, αφού έχει μετατεθεί το εξειδικευμένο προσωπικό τους για να εξυπηρετήσει ανάγκες Covid. Δυστυχώς η κυβέρνηση με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών που δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό τους και με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ στην πιο αναγκαία φάση του, έχει γίνει χορηγός των ιδιωτικών μεγαλονοσοκομείων και κυρίως ληστής των φτωχών ασθενών, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους!

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας